f June 2011 ~ Ikrar Pemuda

Thursday, June 30, 2011

POLIS bertindak...Pakatan dah kecut?

Tahniah diucapkan kepada pihak Polis Diraja Malaysia kerana bertindak tegas membanteras penganjuran perhimpunan penuh penipuan iaitu BERSHIt itu. The Star melaporkan:
"Meanwhile, Selangor police chief Datuk Tun Hisan when contacted confirmed the raid. "We received information that the premises was conducting illegal activities."Upon monitoring the location, our intelligence proved right and a team raided the premises," he said.He said police found hundreds of Bersih T-shirts, logos and emblems during the raid.He added that police were investigating the matter under Section 50(3) of the Organisation Act as the premises was not registered."

Dengar-dengar penganjur BERSIH dan cacamerba, serba tak menjadi dah...nampaknya BERSIH ni bakal-bakal la tak dapat sambutan, takkan rakyat sanggup nak kena sebat dengan baton barang sedas dua beserta minuman air pancut polis hanya semata-mata mempertahankan si PEJUANG MURTAD?

Anwar cuba cover Johari Abdul @ Joe Bedol?

Hai joe..takkan sampai nak terjun sungai kot?

Kesian la dok tengok Joe Bedol dok ke sana ke sini kata dalam video seks tu bukan Anwar. Dah la performance sebagai ahli Parlimen Sg. Petani teruk, konon nak naik rating diri sendiri so dia pi la defend baik punya Anwar ni. Last-last bila keluar video yang dia pon dok seronok tengok Bos dia lanyak China Doll, pastu ngaku plak tu, dah tak pasal-pasal hang yang kantoi menipu.

 The new  clip shows PKR MP Datuk Johari Abdul  with two others  watching the sex video.

NST melaporkan:


"KUALA LUMPUR: A new video clip posted online yesterday morning showed a Parti Keadilan Rakyat member of parliament having a laugh with Datuk Shazryl Eskay Abdullah of the “Datuk T” trio as he watched a sex video involving a man who resembled an opposition leader.
Uploaded on RBF Online blog, it was under the posting “Video: Aksi Johari Abdul menonton Video Seks Anwar Ibrahim”.




In the 118-second clip, Sungai Petani MP Datuk Johari Abdul was seen accompanied by Shazryl and former Malacca chief minister Tan Sri Abdul Rahim Thamby Chik into a room, and seated to watch the video clip.




Present was Datuk Shuib Abdul Lazim, the Sungai Petani Umno division chief, Amid laughter and banter between them, Johari made a reference to “Anwar ”.

Udah-udah la tu Joe Bedol, Bos hang dok sedap lanyak China Doll, yang hang pi susah susah defend dia sampai hang pon kantoi menipu pasai apa? Ingat la Joe oi, hang baik punya bikin video nak cover Bos hang, last-last video jugak yang kantoikan hang. Ini zaman Internet Joe Bedol, semua rakaman boleh ditonton di mana-mana sahaja di dunia sampai kiamat sok. Bermakna, masa depan politik hang, maruah hang semua dah tergadai hanya kerana dok defend Bos hang yang TEGHANG TEGHANG nampak dalam video seks tu. Sekarang siapa bodoh? Hang ka Anwar..memang Anwar tu bodoh, tapi dia ada pandai lebih sedikit dari hang...last-last hang ke mana video hang bikin tu pon tah ke mana...

SEKARANG ANWAR ADA KE NAK COVER HANG?


Bukti DAP pinggir orang Melayu, buat apa PAS dok geng?Bodoh ke pandai?


Begitulah layanan sebuah Parti yang kononnya memperjuangkan Malaysian Malaysia terhadap orang Melayu. Melayu diperbodoh-bodohkan oleh Teresa Kok. Begitu jugalah dengan PAS yang sentiasa diperbodohkan oleh DAP sampai apa yang PAS pejuangkan selama berpuluh tahun iaitu Negara Islam dan Hukum Hudud pon PAS tak berani nak sebut dah. Persoalannya, kenapa PAS yang sepatutnya tahu bahawa DAP memang tak menerima perjuangan Melayu dan juga Islam, tapi masih mahu bersekongkol? Jawapannya ialah, PAS terlalu berkehendakkan kuasa. Melalui kuasa mereka boleh mendapat kekayaan dan juga bakal mendapat membalas dendam mereka terhadap UMNO BN.

Kenapa PAS tiba-tiba nak buat negara kebajikan? Supaya slogan mereka selari dengan kafir laknat DAP dan parti kaki zina PKR yang memang takde moral. Sayangnya slogan yang PAS baru cuba buat untuk selarikan dengan konco-konco Pakatan lain itu, sudah lama dipraktikkan oleh UMNO dan BN.

Wednesday, June 29, 2011

Pejuang MURTAD pon PAS pandang mulia, apatah lagi kalau penzina,pelacur,peliwat join BERSIH...


Kepada semua pembunuh, perogol, penyangak, mat rempit, bohsia dan bohjan, pelacur dan peliwat, termasuk orang yang dah terkeluar dari Islam dan yang sewaktu dengannya, semua sila sokong BERSIH kerana dosa anda akan diampunkan. Sebab, PENYOKONG TEGAR MURTAD, penyokong IFC, penentang ISLAM tegar, si Ambiga tu pon DIPANDANG MULIA oleh PAS, dan PAS juga boleh bersekongkol dan diterima untuk bersekutu dengan PAS atas semangat TAHALUF SIYASI PAS.

Video: DAP kata tiada negara Islam tapi PAS tak kesah?


Dah terang lagi bersuluh, DAP dengan jelas kata TIADA NEGARA ISLAM..dan disambut gembira rakyat bukan Islam di Sarawak. Dan kemudiannya memang PAS gugurkan perjuangan negara Islam. 

Cuma dulu PAS tuduh UMNO bukan-bukan sebab kata tak tegakkan negara Islam. Jadi sekarang PAS jadi macam UMNO? Adakah layak kita maki pulak PAS? Kenapa tak boleh pulak? Tengok video bawah ni...


Dengar tak wahail lebai-lebai PAS? Siapa presiden atau mursyidul AMboi PAS sekarang ni? Haji Hadi? Nik Aziz atau Karpal Singh?

Tuesday, June 28, 2011

Kisah Anak dan Bapa yang terlibat dalam BERSIH 2

Di suatu petang..in a not too distant future..

Anak: Abah...abah..tadi mamat browse la kat Internet, tiba-tiba jumpa muka abah la bah

Abah: Oww..ye ke? Pasal abah dapat anugerah ke mamat? Dulu-dulu memang abah selalu dapat anugerah..siap dapat biasiswa lagi dari kerajaan

Anak: Ehh.bukan bah..ada gambar abah kena tangkap dengan polis..kalau tak silap tarikhnya 9 Julai 2011

Abah: Ooohh..itu masa Abah aktif perjuangkan nasib rakyat..ye la masa tu nak menuntut pilihanraya lebih adil..BN banyak main tipu dalam pilihanraya...nama perhimpunan tu BERSIH..tu yg second time tu..

Anak: Eh...abah..tak silap saya..bukan ke masa tahun 2008 BN kalah teruk? Pembangkang pon masa tu dapat rampas 5 negeri...lepas tu Pembangkan menang banyak kali dalam pilihanraya kecil lepas-lepas tu..kalau la tak adil..takkan boleh menang bah?

Abah: Ahh..kau budak kecik..kau mana tau..kau pon belum lahir lagi..

Itu la agaknya anak-anak akan tanya mak bapak diorang yang akan join BERSHIt 2 tu nanti kot? Hahahah..
Entah ke mana la kepala hotak diorang ni yang beriya-iya nak join BERSHIt 2 tu..Mungkin la kot kerana mereka marahkan kerajaan mereka sanggup beramai-ramai berarak..dan mereka ingin perjuangkan demokrasi...hendakkan pilihanraya yang lebih telus dan lebih adil. Kalau SPR tak adil:

1) Bagaimana Kelantan boleh kekal menang sampai Nik Aziz boleh jadi MB selama 20 tahun lebih?
2) Bagaimana Pakatan boleh menang di 5 buah negeri??
3) Bagaimana Anwar yang dulu masuk jel, pastu keluar jel still boleh menang Parlimen Permatang Pauh?

Kalau lah kami jadi pengerusi SPR, dah lama dah kami buat macam-macam supaya BN menang 90% kerusi Parlimen dan di semua DUN di setiap negeri DALAM SETIAP PILIHANRAYA KECIL ATAU UMUM. Habis tu kalau orang dah kata zalim sangat, baik kami jadi zalim sebab dah alang-alang kan ngata kami zalim kan?? 

Tapi kenapa SPR tak buat macam tu ye?

Harap Polis dapat balun cukup-cukup sesiapa sahaja yang cuba melanggar peraturan kerana dah sah perhimpunan BERSIH 2 tu tiada permit! Biarla nampak pon satu dunia Polis balun pendemonstrasi-pendemonstrasi BERSIH 2 ni, bukan tak biasa keluar kat tiwi pon..mana-mana dalam dunia ni pon ada kan? Apa nak heran...so harap kepada Polis...Belasah jeee...

Video: BN harus belajar dari Pakatan untuk berceramah?


Adakah dengan ceramah sebegini, rakyat perlu sokong mereka dan tolak BN? Kalau benarlah begitu, di mana prinsip kita? Sepatutnya mereka-mereka ini yang kononnya dilabel ustaz dan berlatarbelakangkan agama menunjukkan ciri-ciri yang baik, tetapi kenapa rakyat mahu terima mereka ini untuk jadi pemimpin? Adakah kerana benci sangat kepada BN, maka maki hamun dalam ceramah rakyat boleh terima? Atau adakah kerana mereka ini bergelar ustaz maka maki hamun rakyat boleh terima?

Tepuk dada tanya iman...Pakatan..APA PON TAK BOLEH!!



Monday, June 27, 2011

Khalid Ibrahim: ADUN Sri Muda boleh guna duit rakyat, rakyat pakai duit sendiri


Kesian rakyat Selangor. Khalid Ibrahim pandai kata perhimpunan BERSIH yang takda permit tu akan jadi 
aman...mana dia tau ek? Ini bermakna dia sokong la BERsih tu dan dia juga sokong kalau rakyat pergi join 
Perhimpunan BERSIH. Tapi kenapa kami kata kesian? Ye lah, dah la takde permit, sah-sah la ada peluang kena tangkap Polis. 

Tapi KHalid kata Selangor takkan bayar kos kepada sesiapa yang diheret ke mahkamah kalau kena tangkapdalam BERSIH nanti

"S’gor govt will not bear legal cost for those detained at rally: MB


SHAH ALAM: Mentri Besar Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim said the Selangor government will not bear the legal cost of those who may be detained at the proposed illegal rally on July 9.

"We can't make promises of assistance for fear that we may not be able to deliver them," he told reporters after opening Selangor Book Fair 2011 at Shah Alam Convention Centre here on Sunday.

Khalid, however, said that the Selangor government was might assist them in other ways. - Bernama"

Persoalannya sekarang, dulu dalam kes ADUN Seri Muda, Shuhaimi Shafie yang pernah menghasut rakyat menentang Sultan boleh plak Khalid bayar guna duit rakyat Selangor.Kenapa rakyat Selangor yang kalau kena tangkap atas endorsement dia untuk join BERSIH Khalid tak mau tanggung? 

Saturday, June 25, 2011

GEMPAR: Timbalan Presiden PAS hasilkan soundtrack untuk BERSIH..


Di kala BERSIH bakal tak dapat sambutan, Untuk menyemarakkan lembu-lembu yang bakal berhimpun dalam BERSIH, timbalan Presiden PAS telah menghasilkan soundtrack..dengarkan...

Friday, June 24, 2011

BERSIH 2.0: Pakatan siap buat raptai untuk perhimpunan BERSIH??

Dahsyat sungguh Pakatan di bawah pengelola BERSIH si pejuang murtad Ambiga Sreenevasan dikatakan telah buat persiapan rapi dengan mengadakan raptai!!
 

UMNO dah lama tahaluf siyasi...PAS bahalol siyasiya

seorang model bagi konsep tahaluf siyasi PAS

Demi justifikasi perjuangan PAS bersama DAP dan juga untuk negara kebajikan, PAS sering menggunakan terma "tahaluf siyasi" untuk memomokkan penyokong mereka demi mendapatkan sokongan mereka.

Namun, seperti lembu-lembu dicucuk hidung, apabila terdengar perkataan Arab seperti tahaluf siyasi, maka penyokong-penyokong PAS pon angguk-angguk sahajalah tanpa mendalami maksud tahaluf siyasi itu.

Apa maksud tahaluf siyasi?

Mengikut orang PAS tahaluf siyasi bermaksud
"Tahaluf Siyasi membawa makna kerjasama harakah Islam dengan mana-mana pergerakan lain yang tidak bermatlamatkan Islam di dalam perjuangannya. Kerjasama ini boleh terjadi di dalam apa jua bidang yang dipersetujui bersama untuk sama-sama menghadapi musuh yang sama. Tahaluf Siyasi juga kemungkinan boleh berlaku dengan gerakan yang pernah atau berpotensi untuk menentang ideologi harakah Islam. Dalam suasana hari ini, tahaluf siyasi yang dimaksudkan juga termasuk kerjasama dengan golongan bukan Islam untuk menghadapi musuh yang sama."

Jadi, dengan tafsiran tersebut maka ia cuba untuk menampakkan bahawa gabungan PAS, DAP dan PKR itu harus diterima oleh penyokong PAS dan orang Islam amnya.

Namun, dari tafsiran tersebut, siapa kah "musuh yang sama" yang dimaksudkan?

Jika kita ambil keadaan perhimpunan BERSIH,PAS rela bekerjasama dengan pengerusi BERSIH ini iaitu Datuk Ambiga Sreenavasan. Semua orang tahu bahawa Ambiga ini terlibat secara langsung memperjuangkan Lina Joy dalam kes murtadnya, mengadakan forum antara agama dan membidas agama Islam dengan mengatakan perceraian dalam Islam adalah zalim. Terang-terang Ambiga ini bermusuh dengan Islam!!

Bagi PAS, Datuk Ambiga bukan "MUSUH" kepada Islam kah?

Hanya kerana Datuk Ambiga menentang musuh politik PAS iaitu UMNO dan BN maka TAHALUF SIYASI boleh terjadi?

Adakah mana-mana pihak yang pernah bermatlamat menentang Islam dikira sebagai "mana-mana pergerakan lain yang tidak bermatlamatkan Islam dalam perjuangan" dalam tahaluf siyasi PAS?

Jadi adakah ini TAHALUF SIYASI yang diamalkan oleh PAS??

Jikalau begitu, UMNO sudah lama mengamalkan konsep tahaluf siyasi sejak ketika menuntut kemerdekaan lagi dengan mengadakan kerjasama bersama parti-parti komponen lain. 

PAS rela berKETUA kan orang yang mereka sendiri LAKNATkan dulu




"Laknat-laknat..laknat Bar Council".."Hancur-hancur..hancur bar council"

Para penyokong PAS...Masih ingat kah lagi laungan tersebut?

Itu lah antara laungan penyokong penyokong PAS melaknat forum IFC yang diketuai pada ketika itu oleh Ambiga Sreenivasan.

Tetapi, kini PAS tanpa rasa segan bersama-sama si anti-Islam itu untuk buat demonstrasi menentang kerajaan yang diketuai oleh orang Islam.

Kepada semua yang rasa ingin join BERSIH...ingat..tepuk dada tanya iman..sanggup kah anda bersekongkol dengan orang yang dulu dilaknati kerana mengancam Islam?

Ikrar Pemuda: Begitulah hinanya PAS bila sanggup menjilat kembali kahak yg diorang dah ludahkan pada Ambiga suatu masa dahulu

Statistik menunjukkan bahawa BN amat sukar mahu rampas Selangor!!

Jangan harap lah BN boleh rampas Selangor, tengok statistik bawah ni:(diambil dari GAP)


BN nampaknya susah mahu rampas Selangor jika BN tiada wawasan untuk menambah bilangan penagih macam apa yang Pakatan buat sekarang di Selangor!

Thursday, June 23, 2011

BN terpaksa akur BERSIH bakal mendapat sokongan jutaan rakyat Malaysia??!!

Pada hari Isnin, The Star Online membuat undian secara maya dengan bertanyakan soalan berikut dan mendapat responden berikut:

Memang hebat penangan BERSIH!!..sampai 1 juta undian?
Maka bertebaran lah di antara mereka juak-juak Pakatan menghebahkan di Facebook, blog dan macam-macam lagi, termasuklah media utama mereka iaitu MalaysiaKini:

Namun, berita gembira juak-juak Pakatan akhirnya menjadi mimpi ngeri apabila The Star mendapati terdapat manipulasi pada undian tersebut.

"

Manipulation suspected in Bersih poll


PETALING JAYA: On Monday evening, The Star Online put up a poll on the proposed Bersih 2.0 rally on July 9.


The poll asked respondents for their opinion: should it be cancelled, or should it be allowed to go on.

In less than a day, it drew more than a million responses which caused the team to suspect that the results were being manipulated. The Star Online polls attract an average of not more than 30,000 responses over several days.

Furthermore, the total number of unique visitors to The Star Online is about 400,000 per day, lending further credence to our suspicion that there was manipulation afoot.

This could be done in several ways, for example through scripted routines or "bots" that come in to a site to perform the same task over multiple repetitions. Indeed, an initial examination of our site logs showed about one million submissions to the poll page from just one IP address.

Therefore, acting upon the belief that the poll results were tainted, we made the decision to take it offline just before noon Tuesday.

We regret that our effort to give the public a voice has been tainted by this act."

The Star mendapati satu juta undian adalah dari satu IP sahaja. Dan The Star juga menyatakan bahawa purata undian untuk sehari pada The Star Online hanyalah kira-kira tidak lebih dari 30 ribu undian. 

Nak menipu pon agak-agakla brader....tapi nampak sangatlah Pakatan amat DESPERATE sekarang ini dan nampaknya BERSIH makin tak laku heheheh....

Wednesday, June 22, 2011

Sokong BERSIH bermaksud ANTI ISLAM?

sorang Syiah sorang anti-Islam..PASANGAN YANG SECOCOK!!

Semua orang tahu bahawa Pengerusi BERSIH iaitu Ambiga Sreenevasan adalah penyokong gerakan anti-Islam. Ini terbukti apabila dia merupakan peguambela Lina Joy dalam kes murtad Lina Joy. Dia juga terlibat dalam penganjuran forum mempertikaikan kuasa mahkamah syariah dalam kemasukan bukan Islam ke Islam. Selain itu dia juga adalah orang kuat Inter Faith Commission (Suruhanjaya Antara Agama) yang menyatakan bahawa perceraian dalam Islam adalah zalim dan menyokong pluralisme agama (semua agama sama tarafnya).

Jangan ditanya kenapa PAS boleh sokong Ambiga ini tanpa mempersoal pendirian dia terhadap Islam kerana PAS memang SUDAH SONGSANG! Sejak PAS dikuasai Puak-puak Anwarinas, PAS menjadi lebih BUSUK dari dulu...

Yang harus ditanya ADALAH ANDA SENDIRI..

Sebagai SEORANG MUSLIM, haruskah ANDA BERSEKONGKOL dan BERKETUAKAN dengan orang yang TERBUKTI ANTI ISLAM??

TEPUK DADA TANYA IMAN!

Bila berdemo PAS paling ramai turun, Bila Pilihanraya PAS paling sikit bertanding

PAS nampaknya terus jadi mangsa buli dalam Pakatan Haram. Terbaru untuk perhimpunan BERSIH akan datang, PAS tak semena-mena dah janjikan berpuluh ribu penyokongnya bakal membanjiri KL untuk perhimpunan tersebut. Ibarat lembu dicucuk hidung, maka pimpinan PAS menjanjikan berbondong-bondonglah antara mereka akan datang untuk menyemarakkan lagi BERSIH kali ini. 

"Sehubungan itu, Pengerusi Badan Penggerak Mobilisasi Demokrasi PAS, Mohamad Sabu berkata, PAS akan menggerakkan sekurang- kurangnya 10 ribu ahli untuk turut sama menyertai himpunan itu yang bertemakan 'Walk For Democracy'."

"YB Syed Azman dari PAS menyatakan sokongan 100% dan akan mengerahkan 100,000 ahli PAS hadir ke Perhimpunan Bersih 2.0"

Ada ke pemimpin DAP kata nak hantar sampai berpuluh ribu orang? Kalau lah PAS dah janji nak bawa 10 ribu orang + 100 ribu orang, sah sah la DAP akan bawa ratusan orang sahaja, sebab nak buat apa sampai berpuluh-puluh ribu kalau setakat nak kena balun dengan Polis? Di sini lah nampak akan KEBODOHAN, KEDUNGUAN PAS. Senang-senang je kene kuda dek DAP. Bila nak tunjuk jaguh di jalanraya, PAS lah yang kena turun, kena tembak air dengan Polis, kena bom asap Polis, kena masuk lokap Polis, semua PAS.

Tapi bila bab kerusi untuk pilihanraya, PAS lah dapat paling SEDIKIT untuk bertanding.


Laporan FreeMalaysia Today pula menyebut bahawa PAS setuju formula pembahagian kerusi 2008, bermakna memang PAS akan bertanding dengan jumlah kerusi paling sedikit dalam Pakatan Haram:



Menurut blogger Up4U2C, PKR dah awal-awal nak letak 97 kerusi di Parlimen akan datang:
"Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali siang-siang dah umum PKR akan bertanding 97 kerusi Parlimen dalam PRU13. 97 kerusi itu saja dah merupakan 43.7% dari 222 kerusi Parlimen yang ada sekarang. Sebagaimana yang terjadi dalam pilihanraya DUN Sarawak yang baru lepas, PKR akan meletakkan calonnya di mana yang dia suka tanpa mempedulikan permintaan parti lain."

Kalau PKR dah pegang 97, berapa agaknya kerusi PAS dapat? Tak mungkin ia akan dapat lebih dari DAP kan?

Monday, June 20, 2011

Nak minta jaminan PM ke, pasal BERSIH tak dapat sambutan?


Anwar mula dah menggelabah. BERSIH nampaknya macam tak jadi kali ni. Kalau setakat nak harap Mat Sabu tiupkan semangat memang tak boleh jalan la. Zulkifli Noordin dah jelaskan dah BERSIH memang tak relevan di sini 

Tapi biasa la Anwar, bila dah tak boleh cari makan, dia minta orang lain coverkan. Tak pasal-pasal pulak mintak PM untuk beri jaminan. Nanti kalau PM jawab dan beri jaminan, maka Anwar ada la sebab nak cover untuk batalkan BERSIH yang bakal tak dapat sambutan tu.



Harap PM tak payah layan pon Anwar gila ni. Biar je diorang ni batalkan sendiri heheheh..atau pon biar diorang berhimpun dengan 2-3 kerat orang je. 

BUKTI siapa support BERSIH tu SENGAL!!


Pakatan nak SPR buat pilihanraya yang "BERSIH" macam mereka buat pengundian:

1) Proses pengundian yang diselitkan dengan persembahan baling kerusi (PKR)

2) Utamakan anak-beranak dan laki bini dalam parti - keluarga Lim Kit Siang, keluarga Karpal Singh (DAP) Anwar, Kak Jijah, Nurul Izzah (PKR)

3) Mengundi hari ini, keputusan kira undi esok (PAS)

BERSIH nyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.....


Ikrar Pemuda: SPR kira undi satu Malaysia malam dah umum, PAS kira undi 1 ribu esok pagi baru umum keputusan? Agak-agak mana lagi bagus?

Saturday, June 18, 2011

Kelantan haramkan UTUSAN, Kerajaan Pusat sila haramkan HARAKAH!!

PAS nak buat perhimpunan BERSIH kononnya kerana itu hak dia dalam negara demokrasi untuk berhimpun. Tapi demokrasi PAS entah hilang ke mana bila PAS di Kelantan haramkan Utusan untuk buat liputan di negeri tersebut. Alasannya ialah Utusan dikatakan menghina Islam dengan kartun di bawah ini:

Ya memang kartun di atas menghina, tetapi ia tidak menghina Islam. Ia menghina umat Islam yang melacurkan undang-undang Islam untuk melindungi seseorang atas sebab-sebab politik. Siapa yang kata kamera itu tidak layak jadi saksi? Haji Hadi. Tetapi kenapa Haji Hadi tak kata kamera itu boleh jadi bahan bukti dalam hukuman takzir? Kenapa Haji Hadi hanya cerita pasal hukum hudud? Sebab hukum hudud perlukan 4 saksi tak begitu? 

Kartun tersebut TIDAK SAMA SEKALI MENGHINA ISLAM, TETAPI IA MENGHINA PAS TERUTAMANYA HAJI HADI!!!

Apa lah dah jadi sekarang ni, puak yang dikatakan memperjuangkan Islam sendiri memperbelitkan hukum-hakam agama sendiri di mata rakyat. Semoga Allah akan memberi petunjuk kepada mereka yang memutar-belitkan hukum hakam Islam!

Dan diharap agak kerajaan Pusat dan kerajaan negeri-negeri di bawah BN, mengharamkan akhbar Harakah untuk dijual di mana-mana kerana ia dah banyak kali tabur fitnah.

Friday, June 17, 2011

DAP: Cina didahulukan, India diketepikan, PAS diperbodohkan

Ya..nama suami Hannah Yeoh Ramachandran Muniandy, keturunan India? Ikut cara DAP, anak jadi Cina?

Bagi DAP, hanya kaum Cina yang layak dihargai di Malaysia ini. Bagi kaum-kaum lain, adalah bawah dari mereka. Boleh kata DAP ni nak membentuk kaum Cina yang bersifat seperti Rejim Yahudi. Adakah dengan cara ini, DAP ini bisa membentuk sebuah negara yang makmur? Sudah tentu tidak! Ini kerana, mereka terlalu mengagungkan semangat keCinaan mereka secara melampau! Tidak salah untuk bangga dengan kaum sendiri, namun tidak pula kita layak untuk memandang rendah pada kaum lain!

Ini terbukti apabila ADUN Subang Jaya, Hannah Yeoh yang enggan meletak bangsa anaknya sebagai India, walaupun suaminya berbangsa India. Sebaliknya, kononnya dia cuba mengelakkan unsur perkauman dengan meletakkan anaknya sebagai bangsa Malaysia. Adakah Hannah Yeoh itu faham apa itu bangsa Malaysia? Bangsa Malaysia bukan hanya di atas kertas, tetapi ia lebih kepada pembentukan permuafakatan antara kaum di Malaysia ini. Pembentukan ini harus dibuat sejak dari akar umbi, sebagai contoh melalui pendidikan. Tetapi kenapa DAP masih mahu ada Sekolah Cina ? Bukankah dengan wujudnya sekolah-sekolah seperti ini secara langsung kita didik untuk pisahkan anak-anak kita untuk bercampur dengan bangsa lain dari peringkat awal? Jadi bagaimana nak bentuk bangsa Malaysia?

Akhirnya, Hannah Yeoh meletakkan bangsa anaknya sebagai Cina. Aduhh!!! Kenapa Cina pula? Kenapa tak India? Jadi, sekarang ni kita boleh lah fikir bagaimana kita nak serahkan orang-orang seperti ini untuk memimpin negara kita. Ketelusan mereka sentiasa boleh dipertikaikan.

Thursday, June 16, 2011

Pesanan ikhlas untuk blogger Pro-BN



Kami di Ikrar Pemuda sekadar ingin memberi dan berkongsi pandangan untuk semua blogger-blogger pro-BN. Kami sedar, kami bukanlah blog yang besar, tak berapa nak glemer pon, namun atas kesedaran untuk saling mengingat..kami peduli hape..nak nasihat jugak..hahahah (saje blawok).

Ok seriously, kita telah lihat satu perubahan besar berlaku kepada PAS selepas muktamar mereka baru-baru ini. Kepimpinan bertukar, begitu juga dengan dasar perjuangan mereka. Ramai di antara kita (termasuk kami) memperkatakan dan memperlecehkan TRANSFORMASIN PAS ini kerana telah mengabaikan apa yang telah mereka perjuang dan ceramahkan (isu hukum hudud dan negara Islam). Lalu kita melabelkan mereka sebagai hipokrit, penipu, dan sebagainya, namun itu memang gelaran yang benar dan betul, bukan kerana dengki, tetapi kerana sememangnya mereka yang berperangai sebegitu.

Namun, apa yang mungkin kita tidak sedari, dan perkara yang ingin kami kongsikan di sini ialah, PAS sanggup melakukan apa sahaja demi untuk berkuasa semasa Pilihanraya akan datang ini. Ia ibarat seekor syaitan mahu upgrade level nya jadi Iblis atau dajjal. Kenapa begitu? Ini kerana, walaupon katanya PAS itu didokong oleh para-para ulama, para-para cendekiawan Islam, dan lebai-lebai, ustaz-ustaz yang kemungkinan tinggi ilmu agamanya, SANGGUP membuang perjuangan menuntut negara Islam, yang merupakan PILLAR atau BATU ASAS yang diperletakkan oleh generasi PAS yang terdahulu. Jadi bayangkanlah bagaimana terdesaknya kepimpinan PAS yang sekarang untuk memperoleh kuasa demi kemenangan politik mereka dalam pilihanraya akan datang!

Apabila PAS yang dikatakan penuh dengan ilmuwan Islam pon sanggup gugurkan prinsip asas untuk tegakkan negara Islam dan hukum hudud, ia juga bermakna PAS akan melakukan apa sahaja termasuk mengenepikan prinsip Islam demi kemenangan akan datang! Ini sudah pon dilakukan oleh PAS antaranya:
1) dengan tanpa pembuktian mengatakan bahawa video seks Anwar merupakan fitnah
2) kafir dibenarkan guna perkataan Allah dan sebagainya.
3) Menyokong Anwar yang menyokong kes murtad

Apa yang ingin kami kongsikan di sini lagi ialah, setelah kepimpinan mereka pon sanggup gugurkan prinsip utama parti sendiri, bermakna yang bawah-bawah yang taksub dengan kepimpinan PAS pasti akan sahut perubahan tersebut sebagai satu seruan. Maka bala-bala tentera mereka pasti akan MELAKUKAN APA SAHAJA demi kemenangan ketua-ketua mereka.

Memang ini telah pon dilakukan oleh mereka sejak sekian lama (fitnah, maki hamun dan sebagainya), namun kali ini, SERANGAN mereka bakal menjadi lebih teruk lagi. Kami dapat simpulkan di sini, apabila negara Islam dan hukum hudud itu digugurkan maka mereka ada LESEN BESAR untuk menggunakan serangan-serangan yang lebih busuk lagi, lebih buruk lagi dan lebih dahsyat lagi asalkan RAKYAT MEMBENCI BN. Mereka akan menggunakan segala kepakaran dalam ilmu menghasut mereka asalkan RAKYAT AKAN MEMBENCI dan TIDAK MENGUNDI BN di pilihanraya akan datang. Dan boleh lah dikatakan SLOGAN bagi PAS kini bukanlah sebenarnya NEGARA KEBAJIKAN tetapi "NO MATTER WHAT RAKYAT MUST HATE BN!!"

Maka, di harap agar para blogger pro-BN dapat bersedia akan kebangkitan syaitan, iblis dan dajal politik ini. Sekian terima kasih.

dari kami yang tak glemer
team Ikrar Pemuda

PAS angkat Ketua Penyokong kes murtad jadi ketua Mereka? Take Beer!

Mat Sabu: Ya memang ambiga dulu sokong murtad...ADA AKU KESAH!!!

Adoi adoi adoi...PAS sekarang ni dah makin melalut la. Dulu dok sebok nak perjuang negara Islam..sekarang ni dah tukar jadi negara kebajikan pulak...hukum hudud pon sama hilang.

Dulu dok sebok menentang kes murtad Lina Joy, dengan buat demonstrasi depan bangunan majlis peguam. Sekarang ni PAS pi ambik ketua Majlis peguam yang diorang tentang dulu, letak dan junjung atas kepala mereka. Menurut Zulkifli Noordin :
"Kedua, Ambiga ini antara orang yang menyokong penuh kes murtad Lina Joy (Azlina Jailani). Orang PAS tak kan lupa ini.


Kita berhujan panas menentang kes murtadnya Lina Joy. Ada antara kita masuk lokap Ada kepimpinan PAS termasuk di peringkat Dewan Pemuda termasuk Ulama yang mengisytiharkan jihad.


Kafir harbi mereka isytiharkan orang yang menyokong kes murtad Lina Joy ini. Ambiga antara kepalanya.


Hari ini, saya hairan macam mana mereka boleh tidur sekongkol dan menjadikan dia ketua pula ?"

Tapi sekarang ni kalau jadi apa-apa yang pelik toksah hairan lah. Itu memang cara diorang. Sebab diorang dah ikut resam Ketua mereka iaitu Anwar Ibrahim. Kan Anwar sokong Lina Joy jadi murtad kan? Kenapa? Tak percaya? Tengok video bawah ni:

"It is her right...", begitu lah kata Anwar. Jadi ini bermakna Anwar menyokong Lina Joy jadi murtad.

Tak percaya lagi, ni ha..lagi satu video:

Namun, siapa tak kenal kepala gila Anwar yang sanggup buat apa sahaja untuk mendapat undi kan? Sebab itu memang asas perjuangan Anwar sekarang, iaitu sanggup lakukan apa sahaja demi mendapatkan kuasa.

Yang peliknya ialah, adakah PAS yang dikatakan mempunyai asas perjuangan berlandaskan agama Islam harus begitu? Dan jika benar PAS sudah jadi begitu (mengikut Anwar), perlukah kita sebagai rakyat menyokong parti sedemikian? Isu melibatkan akidah Islam pon PAS kejap bantah, kejap sokong..apa cer?

Ikrar Pemuda: PAS = Pandi Ajaran Sesat

Wednesday, June 15, 2011

Bukti PKR yang harus di BERSIH kan!!


Parti sendiri tunggang langgang ada hati nak kata BERSIH kan SPR?

Kah kah kah..



ni lagi...hehehe...



yang ni pon ada!!



ooopppsss..in bukan demokrasi..ini demo Anwar di katil bersama China Doll..I'm sorry...

Monday, June 13, 2011

Khalid Ibrahim yang GENIUS!! Bijak mengurus kewangan Yayasan Selango


Di bawah pemerintahan Khalid Ibrahim dan konco-konco Pakatan Rakyat, tiada kata-kata lain yang boleh menyimpulkan keadaan pentadbiran mereka iaitu: HURU-HARA.

Terbaru, Khalid mengarahkan bahawa tanah-tanah pengusaha tapak semaian di Sungai Buloh diserahkan kepada Yayasan Selangor. Alasannya ialah, tanah-tanah tersebut mempunyai paip di bawah tanah. Apa pon alasannya, kerajaan memang layak mengambil tanah-tanah TOL tersebut. Namun, yang peliknya ialah, kenapa beri kepada Yayasan Selangor? Dan pada masa yang sama, dikatakan bahawa Khalid ibrahim cakap, sebuah anak syarikat negeri yang memang secara langsung terbabit dengan hal-ehwal pengurusan pertanian dan tanah iaitu PKPS tak layak sebab tiada kepakaran dalam hal ini?

Apa yang istimewa sangat Yayasan Selangor yang sepatutnya tumpu pada pendidikan, sampai Khalid nak suruh urus tanah ni? Semua orang sudah tahu yang di bawah pemerintahan Khalid Ibrahim, tak semena-mena Yayasan Selangor telah mencatatkan defisit sebanyak RM7 juta. Bayangkanlah dengan defisit tersebut, bermakna, di bawah pemerintahan Pakatan Rakyat, Yayasan Selangor telah kehilangan sebanyak RM80 juta secara keseluruahnnya!! Rakyat mungkin terpesona dengan resume Khalid Ibrahim yang dikatakan pernah memimpin Guthrie, PNB dan sebagainya, namun, inilah jadinya.

Mengikut laporan, pendapatan pengusaha-pengusaha tapak semaian tersebut adalah sebanyak Rm2 juta setahun. Khalid nampaknya ingin memaksimakan keuntungan Yayasan Selangor untuk cover kehilangan wang Yayasan itu sendiri tanpa mengira kedudukan pengusaha-pengusaha tersebut walaupon objektif yayasan Selangor adalah untuk pendidikan belia.

Pada masa yang sama juga, mstar telah melaporkan bahawa wakil PKR dan ADUN PKR di Selangor diminta mendapatkan derma sekurang-kurangnya RM 2 juta daripada orang ramai untuk PRU akan datang.



Mungkin ia juga ada kaitan dengan laporan tersebut, dan rakyat harus bijak menilai untuk tidak lagi memilih mereka ini dalam Pilihanraya akan datang. Ini kerana, mereka dengan mudah meruntuh dan merosakkan apa yang BN telah bina selama ini di Selangor hanya untuk memenuhi keuntungan mereka sendiri dan cita-cita politik mereka sahaja.

Hassan Ali kena tendang...hasil penangan Anwar dalam PAS


Heheeh...tu la..haritu masa menang...berucap sampai macam tak jijak tanah..dah power la konon...





skarang puak-puak kau jugak yg tendang kau...

itu lah penangan Anwar dalam PAS...take beer!!

PAS kena gugurkan negara Islam, DAP dan PKR gugur apa?

Lim Kit Siang: hahahha...manyak bolo ini dua olang....
Hadi: kalu menang sok, biar ambo jadi PM la...anuwo ni aku sumbak jel
Anwar: Bangang punya hadi...lim kit siang ni nanti aku siang la..hehehe..

Dalam banyak-banyak parti dalam Pakatan Haram, parti yang mana sudah buang prinsip asas mereka? OK mari kita lihat satu persatu prinsip parti-parti berkenaan.

DAP

Sepertimana yang kita tahu DAP tidak pernah menukar satu pon prinsip perjuangan mereka. Secara umum, mereka menuntu kesamarataan hak untuk semua rakyat Malaysia tak kira Cina tu minoriti ke, Melayu majoriti ke, India minoriti ke, namun mereka lebih memperjuangkan untuk kaum Cina, terutamanya yang berugama Kristian, dan itu lah prinsip perjuangan mereka sekian lama. Jadi ada DAP ubah apa-apa tentang perjuangan mereka? 

PKR

Sejak tertubuhnya parti ini, walaupon namanya Parti Keadilan Rakyat, tetapi keadilan bukanlah prinsip yang mereka perjuangkan. PKR hanya memperjuangkan cita-cita Anwar sekeluarga untuk menerajui pentadbiran negara. Walau apa pon yang ditulis dalam perlembagaan mereka, PKR memperjuangkan Anwar, tetapi itu tetap menjadi perjuangan mereka yang konsisten sejak dari awal penubuhan lagi. Dengan masalah yang melanda Pakatan Rakyat hampir ke semuanya berpunca dari PKR (video seks Anwar, elizabeth Wong bogel, yang lompat parti pon banyak dari PKR) kenapa tiada perubahan berlaku dalam PKR..sebaliknya PAS yang kena gugur prinsip perjuangan penting mereka?

PAS

Sepertimana yang kita tahu, sejak dari dulu, cita-cita PAS ialah menegakkan pemerintahan Islam di negara ini. Mereka mengkafirkan UMNO sebab UMNO tidak menegakkan negara Islam, pemerintahan Islam dan hukum hudud. Dan semua orang tahu yang cita-cita PAS ialah untuk menjadikan Malaysia sebuah negara Islam. Itu memang konsisten dalam perjuangan PAS sejak sekian lama. Namun, setelah PAS menang banyak dalam pilihanraya 2008, cerita pasal hukum hudud senyap sepi. Ini kerana ingin menjaga hati Anwar dan DAP. Dan terbaru, Haji Hadi berkata, negara Islam itu tiada pon dalam al-Quran, dan PAS akan fokus kepada pembentukan negara berkebajikan.


Ceritanya sekarang, kenapa PAS harus gugurkan negara Islam? Sedangkan Haji Hadi boleh masih mengekalkan slogan negara Islam, tetapi parti lain harus menerima prinsip tersebut dalam perjuangan Pakatan Rakyat. Walaupon atas nama negara berkebajikan pon, slogan negara Islam masih boleh dikekalkan bukan? Tak usah lah letak nama Parti PAS sebagai Parti Islam SeMalaysia kalau nama Islam pon malu hendak mereka perjuangkan

Haji Hadi sepatutnya menerangkan negara Islam itu bukan untuk orang Islam sahaja, bahkan ia akan menjaga juga hal-ehwal bukan Islam. Adakah Haji Hadi tidak tahu bagaimana menerangkan keindahan Islam kepada rakan-rakan mereka, tapi reti pulak nak menuduh dan memburukkan UMNO macam-macam? 

Negara Islam juga adalah komponen utama PAS, dan ia telah dijaja oleh PAS kepada penyokong-penyokong mahupon rakyat Malaysia sejak sekian lama, tetapi kenapa dengan mudah Haji Hadi gugurkan?

Sunday, June 12, 2011

GEMPAR!! Bukti Rakyat semakin tak percaya Anwar pelaku video seks?

Habis la Anwar, dia dah makin kantoi ngn rakyat akibat dari video seksnya sendiri. Walaupon Ulama PAS bersusah payah defend Anwar dengan menolak video seks tersebut tanpa justifikasi yang relevan. Begitu juga dengan sang presiden PAS yang menganggap video seks sebagai besi dan tak boleh jadi saksi walhal benda tu boleh jadi bukti, rakyat tak termakan dengan pembohongan dan kejumudan PAS. Menurut blogger Mat Kilau Penang, kat negeri sendiri pon Anwar dah tak laku.



Wowww!! Ramainya!!

BERSIH yang tak BERSIH..senang cerita KOTOR!!


Kenapa perhimpunan BERSIH 2 yang Pakatan Haram nak buat tu sebenarnya kotor?

1) Dipimpin oleh Mat Sabu yang sendiri terpalit dengan skandal khalwat, suka cakap perkataan kotor dalam ceramah...kulop, bangang...bersih ke?

Nak dengar dia cakap pasal kulop orang ni ha..

2) Pakatan haram kata SPR patut lebih telus, tapi kalau SPR tak telus, takkan diorang boleh menang 5 negeri? Pemikiran macam tu bersih?

3) Nak menyusahkan rakyat buat demonstrasi dengan buat semak kat jalanraya tu pemikiran bersih?

4) Anwar kantoi video seks main dengan china doll tanpa buktikan itu bukan dia, itu bersih??

Kepada rakyat jelata, fikir-fikirkanlah setakat mana BERSIH nya puak-puak penjilat Anwar ini...jangan jadikan anda senang diperalatkan oleh Mat Sabu 121 dan konco-konconya..

Friday, June 10, 2011

Skandal video seks Anwar: Haji Hadi ajar agama sekerat-sekerat? Ustaz Kazim bakal digelar HARAMKAZIM?

Ustaz telan janggut @ norazli musa bakal gelar dia haramKazim?

“Kita berpegang kepada konsep empat saksi yang adil dalam kes zina dan liwat. Video tidak boleh jadi saksi kerana video? ini besi, dia tiada mata dan telinga” kata Hj Hadi dalam Muktamar Tahunan PAS kali ke -57 baru-baru ini.

Haji Hadi kata video seks tak boleh jadi saksi...kalau macam tu bermaharaja lela lah zina dan sebagainya sebab semua kes kena kemukakan 4 saksi.

Namun, mungkin Haji Hadi merujuk kepada hukum hudud, tapi menurut ustaz Kazim, Anwar boleh dijatuhkan hukum takzir, dengan dikemuka kan bukti. Adakah Haji Hadi tak tau wujudnya takzir? Atau dia sengaja sembunyikan hukum takzir yang memperakui pembuktian dan bukan saksi-saksi?

Jadi persoalannya adalah,adakah Haji hadi mengambil hukum agama sekerat-sekerat demi melindungi Anwar Ibrahim?. Untuk penjelasan lebih jelas tentang bukti dalam pembuktian zina, ikuti video di bawah ini.


Haji Hadi harus bertaubat!!Dan PAS harus mengaudit(ikut kata Mat Syabu) Anwar!

Ikrar Pemuda: Adakah selepas ini Ustaz Kazim akan dipanggil HaramKazim oleh orang-orang PAS?

Thursday, June 9, 2011

GEMPAR!!Haji Hadi Presiden Parti PAS terbukti menipu tentang Negara Islam!


Rentetan dari pendedahan oleh Panglima Perang Cyber di sini dan blogger xpressminda di sini 

berkenaan dengan pendedahan penipuan Presiden Pas, Haji Hadi, kami di Ikrar ingin meneruskan lagi menerangkan penipuan Haji Hadi berkenaan dengan negara Islam PAS berdasarkan Dokumen Negara Islam yang PAS keluarkan.


Ok, semua orang tahu bahawa Haji Hadi telah pon menggugurkan perjuangan negara Islam untuk PAS melalui ucapannya di Muktamar PAS baru-baru ini yang berbunyi:

“Kita mulakan dengan pelaksanaan negara berkebajikan, itu ada dalam Al-Quran, Dia tak sebut negara Islam, Dia sebut negara berkebajikan” – Hadi Awang, Presiden Pas.

Ok disitu Haji Hadi kata negara Islam tak sebut dalam al-Quran.

Namun, menurut Dokumen Negara Islam yang diterbitkan dan dikeluarkan PAS pada 2003, terdapat kenyataan bahawa negara Islam ada disebut dalam al-Quran.

PAS mentafsirkan ayat tersebut sebagai asas negara Islam. Dan ini menunjukkan bahawa, PAS akui dalam Quran menuntut umatnya perlu menegakkan negara Islam.


Di sini juga, tak cukup dengan ayat di atas, PAS cuba meracun seluruh umat Islam dengan menyelit cita-cita mereka membina negara Islam di dalam ayat tersebut, iaitu ayat yang kita amalkan di dalam solat kita (doa iftitah).

Dan sekarang kami letakkan balik ayat Haji Hadi dalam ucapan muktamarnya baru-baru ini.

“Kita mulakan dengan pelaksanaan negara berkebajikan, itu ada dalam Al-Quran, Dia tak sebut negara Islam, Dia sebut negara berkebajikan” – Hadi Awang, Presiden Pas."

Kita boleh tafsirkan dengan mudah, bahawa, dengan bukti-bukti ini, memang sah, sebenarnya Haji hadi, presiden Parti Islam SeMalaysia telah menipu rakyat Malaysia.

1) Haji Hadi menipu semua orang termasuk orang-orang PAS sendiri kerana selama ini PAS ingin memperjuangkan negara Islam, tetapi tiba-tiba kata itu bukan tuntutan dalam al-Quran

2) Haji Hadi menipu bahawa negara Islam tidak disebut dalam al-Quran, tetapi dalam Dokumen Negara Islam yang dia sendiri telah rasmikan telah menyatakan bahawa al-Quran ada menuntut umatnya menegakkan negara Islam.

Jadi watak sebeginikah yang kita semua mahu lantik jadi pemimpin?Pendirian tak konsisten, ayat al-Quran dipermain-mainkan, kejap begini, kejap begitu? Semoga Haji Hadi bertaubat.

Siapa nak baca lebih mendalam dokumen negara Islam PAS sila download di sini.

Penolakan Ulama dalam PAS sebuah gerakan terancang?

Menuju PAS baru...menolak kepimpinan ulama


Penolakan PAS terhadap golongan ulama yang berlaku dalam muktamar baru-baru ini sebenarnya sudah boleh dikesan sejak dari tahun lepas. Ini dilakukan selepas golongan-golongan non-ulama dan profesional PAS menyaksikan peluang untuk ke Putrajaya selepas kemenangan besar Pakatan Rakyat pada 2008. Dengan dokongan Anwar melalui ajen-ajennya di dalam PAS, mereka nampaknya merasakan golongan ulama bakal memperlahankan cita-cita mereka.

Ini dibuktikan melalui penolakan Dewan Ulama PAS Kedah pada 2010 terhadap buku tulisan Dr Mujahid Yusuf Rawa yang bertajuk "Menuju PAS Baru". (MalaysianInsider 2010)

Naib Ketua Dewan tersebut Yusuf Mahmud berkata:

“Dalam keadaan sekarang, ahli-ahli PAS terutamanya pemimpin parti perlu memahamkan masyarakat mengenai kesyumulan Islam dan kesyumulan itulah yang berpijak di bumi nyata,” katanya dalam satu kenyataan."

Beliau juga menolak idea yang diketengahkan oleh Mujahid kerana ia mengubah konsep kepimpinan ulama yang telah menjadi amalan dalam PAS sejak lebih 20 tahun.

Yang menariknya, dia juga berkata:
“Perlu diingatkan di sini bahawa matlamat perjuangan PAS bukan untuk ke Putrajaya tetapi untuk menegakkan hukum Allah. Tidak ada gunanya ke Putrajaya jika PAS terhakis asas perjuangannya,”

Malangnya, beliau tak sedar yang ramai pemimpin PAS bukan sebenarnya ingin menegakkan hukum Allah, tetapi sememangnya ingin ke Putrajaya, seperti mana impian idola mereka Anwar Ibrahim. Itulah yang berlaku di dalam Muktamar PAS baru-baru ini. Sampaikan Tuan Presiden dalam keadaan terdesak ingin mengekalkan kedudukannya terpaksa berkata bahawa negara Islam itu tiada dalam al-Quran.

Untuk rekod, Dr Mujahid Rawa baru-baru ini dipilih menjadi Ahli Jawatankuasa PAS Pusat.

Ikrar Pemuda: Cuba tengok senarai ahli jawatankuasa kerja PAS yang baru..siapa ulama?Khalid Samad kot?

Wednesday, June 8, 2011

PAS lantik pemaki hamun jadi Naib Presiden?


Tukang maki hamun pon boleh jadi pemimpin Parti Islam? Punya hebat "Islam" yang diperjuangkan PAS ni! Islam cara mana tak tau la pulakkan...tapi pelik juga bila orang yang sinonim dengan cakap kotor boleh jadi Naib Presiden PAS. Hmm..mungkin PAS dah tak kira apa cara dah, yang penting mesti nak menang PRU akan datang..hhehehe...

Tapi teringat satu sifat munafiqun...apabila berbalah, dia berlebih-lebihan..maka adakah PAS sudah melantik seorang yang pernah jadi munafiq jadi pemimpin mereka? Harap semua sudah bertaubat...

Haji Hadi: Negara Kebajikan didahulukan, Negara Islam diketepikan, hukum hudud lantak pi...

Anwar: Huh..harap serban je tinggi, tapi senang-senang kena bodoh dengan aku...aku la yang main dengan China Doll tu..

Punyalah takot hilang jawatan Presiden, dan dia tau yang geng-geng Anwar dalam PAS nak menang pemilihan, maka Haji Hadi sanggup pusing cerita kata Negara Islam tak pernah disebut dalam al-Quran. Habis selama ini mereka perjuangkan apa yang tak termasuk dalam al-Quran ke?

Dan atas sebab Anwar, maka, negara Islam tu tidak akan diperjuangkan, dan nak tumpu pada negara berkebajikan. Jadi Haji Hadi berdosa ke tidak sebab tolak perjuangan nak tubuhkan negara Islam? Mana perginya hukum hudud pulak? 

Tak habis-habis la penyokong-penyokong PAS kene bodoh dengan Haji Hadi dan Anwar. Dan yang peliknya para penyokong PAS ni bukannya sahaja orang-orang yang berpelajaran tak tinggi, tapi ada juga di kalangan mereka, guru, cikgu, pensyarah, ada PhD dan Ir..tapi senang je Haji Hadi putarkan kan? Jadi, apa cerita buku KONSEP NEGARA ISLAM yang ditulis Harun Din?

Tuesday, June 7, 2011

PAS: pusat ejen-ejen komunis, yahudi dan anti-islam

Pembersihan Ulama sedang dilakukan dalam PAS hehehe..

Mana taknya, Mat Sabu ejen DAP/komunis/soSIALis...ye lah..gaji dia Lim Guan Eng Bayar..Husam, Anwar dan Din Kuyob pulak ejen Anwar..geng Yahudi..Elok lah PAS tukar nama jadi PARTI AGENT2 SETAN!! Hahahah...

Mat Sabu yang pandai mengaji



Kami di Ikrar Pemuda ingin mengucapkan tahniah kepada PAS kerana melantik Mat Sabu menjadi Timbalan Presiden. Kalau apa-apa jadi pada Pak Hadi, maka Mat Sabu lah jadi presiden!!

Kami amat kagum dengan orator skill Mat Sabu dan ceramahnya sentiasa mendapat tawa hilai (mengilai pon ada) dari penyokong PAS. Namun, satu kelebihan Mat Sabu yang tiada pada pemimpin-pemimpin PAS yang lain ialah kebolehannya..mengaji...oppppsss...silap..bukan mengaji..tapi MENYANYI..tengok video bawah ni..


Lagu patriotik




Lagu pop yeh yeh

Video yang ni dia nyanyi lagu Ahmad Jais..sebelum tu dia siap cakap pasal Kulop lagi..indahnya bahasa...timbalan presiden PAS pon cakap kotor


opera digi

Orang macam gini pon PAS angkat jadi pemimpin parti yang memperjuangkan Islam???? Eloklah Mat Sabu ni masuk Raja Lawak je tahun depan..apa pon Tahniah dari kami untuk PAS..heheheh..

Ikrar Pemuda: Makin senang la kami nak sesah PAS lepas ni..heheheheh...

Monday, June 6, 2011

PAS: Negara Islam boleh jalan


Adoi...memang PAS berubah bah! Presiden PAS sendiri akui dah tak mau nak perjuangkan negara Islam, mereka nak ikut acuan Anwar dan DAP ke arah negara kebajikan. Ini bukan Utusan yang tulis, Malaysiakini yang tulis. Siap Haji Hadi kata negara Islam tiada dalam Al-Quran..amik kau penjilat PAS...dah nyata anda selama ini diperBANGANGkan!!

PAS: Slogan "Ke Arah Kepimpinan Ulamak", "Membangun Bersama Islam" jadi Kenangan

Masih ingatkah slogan ini? Sekarang PAS pon tolak ulama yg mereka bangga-bangga kan selama ini

Kafir pon bersetuju, maka PAS ikut langkah si kafirun?

Dunia sudah terbalik atau apa? PAS yang dulu bangga dengan kepimpinan ulama, sekarang dah terbalik. Mana-mana ulama yang dirasakan bakal menghalang cita-cita politik PAS akan dihalang dan dikata dengan macam-macam. Dulu PAS kutuk UMNO tak ikut cara Islam lah, tak ikut ulama' lah, sekarang kena pulak kat batang hidung sendiri.

Kita boleh lihat bagaimana PAS mula untuk mengurangkan kuasa dan pengaruh ulama di dalam dan di luar PAS.

1) Menentang mufti-mufti yang dikira menentang mereka.

Mufti-mufti negeri seperti mufti Perlis dan Perak menjadi mangsa nafsu serakah politik PAS.

Salahuddin Ayub baru-baru ini kata mufti Perlis tu tak betul dalam isu perpaduan antara UMNO dan PAS. Dia boleh kata kenyataan mufti perlis Dr Juanda Jaya tidak praktikal. Din Kuyub kata dalam ia hanya melibatkan perbezaan politik. Salahuddin Ayub mungkin buta bila ada antara umat Islam di Malaysia yang sembahyang 2 imam, tak makan sembelihan orang UMNO disebabkan pengkafiran PAS terhadap UMNO


Mufti Perak pula diejek dengan gelaran Haramsani oleh Norazli Musa. Ikuti video tersebut:

2) Dalaman PAS pula kita boleh lihat ulama-ulama PAS sendiri diketepikan dalam pimpinan tertinggi PAS berikutan kemenangan Husam Musa, Mahfuz Omar, Salahuddin Ayub dan Mat Sabu yang bukan dari kalangan ulama. Ulama hanya diletakkan di dalam Dewan Ulama untuk PAS gunakan memancing undi orang Melayu.

Apa yang mungkin dilakukan oleh puak-puak Erdogen ini ialah mengekalkan pemimpin yang bertaraf ulama yang di dalam PAS yang menyokong mereka seperti Nik Aziz, Haji Hadi dan lain-lain di dalam saf kepimpinan. Ulama-ulama yang lain akan dijatuhkan manakala Ulama-ulama di dalam Dewan Ulama hanyalah akan menjadi boneka kerana selama ini pon mereka kenyataan-kenyataan ketua dewan ulama sendiri pon dengan mudah disanggah oleh pemimpin PAS yang non-ulama dan juga Anwar yang lagi la jauh dari ulama. Contohnya dalam isu video seks Anwar ibrahim, di mana ketua Dewan Ulama PAS, Datuk Harun Taib ingin mengkaji hubungan PAS-PKR jika benar Anwar terlibat, dengan mudah disanggah oleh Nizar yang mengatakan bahawa ia adalah fitnah semata-mata. Dalam PAS ulama' pon tak boleh nak bersuara ke?


Jadi mana sebenarnya letak ulama di dalam PAS?

PAS akhirnya mengkafirkan Partinya dan ahli-ahlinya sendiri


Dulu PAS sibuk melabelkan UMNO sebagai kafir dan sesiapa yang menyokong UMNO boleh jadi kafir sebab UMNO tolak Islam. Siapa yang sokong PAS tak jadi kafir sebab PAS nak tegak negara Islam, nak tegak hudud. Itulah cerita-cerita yang mereka berikan di dalam ceramah-ceramah mereka untuk mempengaruhi minda rakyat seluruh Malaysia sejak sekian lama. Maka percayalah ramai antara kita, menyokong UMNO itu berdosa dan PAS lah yang akan menegakkan negara Islam dan hukum hudud di Malaysia ini.

Allah itu Maha Kaya. Atas tafsiran PAS itu sendiri, baru-baru ini Haji Hadi sendiri kata PAS tidak akan tumpu kepada mewujudkan negara Islam sebab itu tak disebut dalam al-Quran. Sebaliknya pulak, PAS akan ikut Anwar dan Lim Kit Siang nak tubuh negara berkebajikan. Jadi apa yang PAS ceramah pada penyokong-penyokong mereka itu jadi apa? Selama apa yang PAS tuduh UMNO tolak negara Islam itu jadi apa? Selama apa yang Nik Aziz tuduh dan kata UMNO tolak Islam jadi kafir tu ape? Kalau mengikut isi-isii ceramah yang diceritakan tadi, boleh lah ditakrifkan bahawa, PAS sendiri telah mengkafirkan diri mereka sendiri sebab tolak negara Islam.

Takkan cerdik pandai dalam PAS tak perasan hal ini? Atau mereka ini semua dibutakan oleh duit yang ditaburkan dalam pemilihan baru-baru ini? Ya, dengan kemenangan orang-orang Pro Anwar dalam PAS menunjukkan mereka sedang bersedia untuk menghadapi Pilihanraya Umum akan datang, tapi sayang, mereka mengorbankan prinsip dan pegangan yang mereka pegang selama ini. Mungkin mereka fikir dengan perubahan ini, PAS sedang kuat...tapi rakyat tidak bodoh...ibarat kata pepatah, "Kerbau dipegang pada talinya, manusia dipegang pada janjinya"...siapa yang dulu janji nak tegak hudud? siapa dulu janji nak tegakkan negara Islam? Janji tinggal janji dan akhirnya mereka kafirkan mereka sendiri..