f MH17: KETUA PEMUDA MANA LEBIH BERAKAL? ~ Ikrar Pemuda

Saturday, July 19, 2014

4 comments:

 1. Kenapa Najib harus dipecat dengan segera supaya tiada lagi nyawa rakyat yang terkorban;

  1. Gagal isu Lahad Datu-kini berulang lagi
  2. MH 370
  3. Kini MH 17
  4. Mansuh ISA sebab nak puaskan nafsu cina
  5. Hanya berpolitik sepanjang masa memuaskan nafsu serakah cina

  ReplyDelete
 2. Najib dipecat semua settle ke bodo? simpanlah bodo kau tu sikit...jgn lah tunjuk sgt

  ReplyDelete
 3. Keduanya . boleh BERAMBOS!

  Bah. Pertama:

  Aku takkan percaya si mamat-mamat-LIBERAL ni sampai bila-bila! Mereka disyaki akan berpura menyokong hak umat Islam/Melayu, tapi dlm. masa yg. sama, dgn. licik, terus memperjuangkan agenda hak asasi "Kesamarataan-Kebebasan dan Demokrasi Barat-ZIONIS! Ini memang MO biasa si Barat-ZIONIS utk. MENIPU/MENGELIRUkan melalui "CIA-Disinformation project" - dgn. mencampuradukkan maklumat/agenda benar dan palsu/jahat!

  Selain dari Draf Akta Harmoni-JAHANAM, ini satu lagi disyaki SENJATA MUSUH ISLAM yg. begitu licik, melalui pemimipin Islam/Melayu-LIBERAL, disyaki nak MENGHAPUSkan hak Keistimewaan Bumiputera termasuk Bumiputera Islam/Melayu dan mempunyai kuasa utk. memilih pemimipin Islam/Melayu-LIBERAL, terutamanya sebagai pegawai tinggi dlm. JPA - disyaki melalui hak asasi “KESAMARATAAN” Barat-ZIONIS dalam program “Felo Perdana”! Lihat di - http://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20140710/dn_04/Kementerian-pantau-isu-militan-dalam-kalangan-belia ,Kementerian pantau isu militan dalam kalangan belia:

  PUTRAJAYA 9 Julai - ......Menterinya, Khairy Jamaluddin.....sidang akhbar selepas Majlis Penyerahan Felo Perdana kepada anggota Kabinet yang disempurnakan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak di Bangunan Perdana Putra di sini hari ini.

  Program Felo Perdana yang melibatkan 84 mahasiswa serta graduan berumur di bawah 30 tahun itu merupakan anjuran Kementerian Belia dan Sukan dan telah diadakan buat kali kedua pada tahun ini.

  ......Dalam perkembangan lain, Khairy berkata, pihaknya telah mengemukakan cadangan kepada Ketua Setiausaha Negara (KSN), Tan Sri Dr. Ali Hamsa supaya mengambil bekas Felo Perdana yang berminat di dalam perkhidmatan awam untuk berkhidmat sebagai Pegawai Tadbir Diplomatik (PTD).

  "Mungkin ada di antara siswazah atau mahasiswa yang telah menyertai program Felo Perdana buat kali pertama sebelum ini berminat di dalam sektor awam, oleh itu kita kemukakan cadangan kepada KSN untuk dipertimbangkan," katanya.

  Dalam pada itu Khairy turut memberitahu, sebanyak 10 peserta Felo Perdana kali pertama telah diambil bekerja oleh menteri masing-masing selepas mereka selesai menjalani program berkenaan.

  Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Kesultanan Melayu (yg. berjuang demi ISLAM/umatnya yg. miskin-tertindas), Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat ISLAM, dan bangsa dan hak Bumiputera (BUMIPUTERA juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation peoples/Tribal peoples).

  ReplyDelete
 4. Bah. Kedua:

  Kerana kita tahu kalau si mamat-LIBERAL-kari yg- menguruskan calon Felo Perdana ni utk. bekerja di JPA, maka ini amat bahaya sekali! Dan dia nak calon-calon Felo Perdana ni diambil bekerja sbg. pegawai Tadbir Diplomatik! Kenapa KUASA yg. begitu BESAR diberi pd. si mamat-kari ni utk. masuk campur dalam pengambilan pegawai tinggi JPA, sedangkan dia ni si LIBERAL. yg. asyik MENJILAT MUSUH ISLAM!

  Tengoklah si LIBERAL-mamat-kari yg. memang makin MELOYAkan ini, yg. asyik BERANGAN dia ni memang bakal PM akibat dipuja EvangeliSStar, yg. asyik nak MEMPERTAHANkan Musuh Islam/umatnya! Lihat di http://paneh.blogspot.com/2014/06/kj-nak-hapuskan-kuasa-mahkamah-syariah.html , KJ nak hapuskan kuasa Mahkamah Syariah?!, Coretan: paneh, June 12, 2014!

  Dan lihat bagaimana liciknya si PENYIBUK-mamat-kari nak pertahankan undg-undg si KAPIR Barat-ZIONIS melalui hak asasi ‘KESAMAAN‘ dlm. pekerjaan swasta dan awam, disyaki juga nak MENGHAPUSkan terus hak keistimewaan BUMIPUTERA yg. termasuk kuota istimewa pekerja BUMIPUTERA termasuk dlm. JPA, seperti Perkara 153 Perlembagaan Malaysia. Sepatutnya kajian UM itu digunakan utk. memastikan Perkara 153 tidak diJAHANAMKan si PENDATANG KAPIRDAJAL RASIS; bukan diselesaikan melalui hak asasi 'KESAMAAN' Barat-ZIONIS! Bahkan Perlembagaan Persekutuan pada perkara 38 (5) menyatakan dengan jelas perkara berikut :(5) Majlis Raja-Raja hendaklah dirundingi sebelum dibuat apa-apa perubahan tentang dasar yang menyentuh tindakan pentadbiran di bawah Perkara 153"! Jadi JGN. si mamat-kari ni nak tunjuk TERA dia, tak tentu pasal! Lihat di -
  http://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20140613/dn_23/Tangani-isu-ambil-pekerja-ikut-kaum ,Tangani isu ambil pekerja ikut kaum, Oleh FAZRINA AYU RADUIAN:
  SHAH ALAM 12 Jun - Langkah yang komprehensif perlu diambil bagi menangani isu diskriminasi pengambilan pekerja berdasarkan kaum di negara ini, kata Menteri Belia dan Sukan, Khairy Jamaluddin.

  Beliau berkata, satu perbincangan di peringkat undang-undang akan dipertimbangkan dengan mengambil kira pelbagai aspek meliputi perpaduan nasional dan sudut ekonomi
  "Ada sesetengah negara mempunyai akta untuk melindungi hak sama rata pekerja dan tidak membenarkan diskriminasi terhadap latar belakang kaum daripada berlaku....

  Dan lihat bagaimana mamat-kari masih begitu licik menyokong Draf Akta Harmoni Nasional-JAHANAM tu dan mahukan hak SAMA utk. semua bangsa/agama, dgn. sekarang mempergunakan sesetengah isu-isu yg. menyokong umat Islam/Melayu (jadi umat Islam/Melayu akan TERTIPU dgn. matlamat sebenaqnya yg. LIBERAL) – bayangkan umat Islam/Melayu cthnya yg. MENGKRITIK projek PENGKRISTIANAN atau penggunanan KALIMAH ALLAH oleh si KAPIRDAJAL di NEGARA ISLAM kita ni; mungkin boleh didakwa bawah hak ‘KESAMAAN‘ ini! Lihat di di http://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20140716/dn_16/Syor-kenderaan-Singapura-dikena-caj :

  Syor kenderaan Singapura dikena caj

  ....., Khairy berkata, pergerakan berkenaan akan menghantar memorandum kepada kerajaan yang mengandungi beberapa cadangan untuk dipertimbang dan dimasukkan sebagai perkara dalam Akta Keharmonian Nasional untuk menggantikan Akta Hasutan 1948 (Akta Hasutan).

  Beliau berkata, kandungan memorandum tersebut mengemukakan cadangan 'garisan merah' yang tidak boleh dikompromi oleh mana-mana peruntukan atau akta.

  Antaranya, kata beliau, ialah akta itu mesti berpaksikan semangat Perlembagaan Persekutuan dengan memberi penekanan terhadap perkara yang menyentuh kedudukan istimewa orang Melayu dan bumiputera.

  "Kita juga berharap akta ini akan menghukum apa sahaja penghinaan terhadap mana-mana etnik, kaum dan agama......

  Makcik Sambal Belacan.

  ReplyDelete