f Kakitangan Kerajaan: Jom Undi orang yang nak buang korang ~ Ikrar Pemuda

Thursday, November 10, 2011

Kakitangan Kerajaan: Jom Undi orang yang nak buang korang


Ketika PM kita naikkan gaji untuk kakitangan kerajaan, Pakatan hadir dengan idea untuk buang kakitangan kerajaan...kalau beruk pon pandai pilih mana yang lebih baik..kakitangan kerajaan nak pilih ke kerajaan yan nak buang kakitangan sendiri?

Kepada kakitangan kerajaan, tepuk dada tanya iman..korang nak ke undi pemimpin yang ada hati nak buang korang satu hari nanti? Kalau nak undi jugak tak tau lah..

Sampai sekarang DAP mahupun Pakatan tak cakap apa-apa pasal statement Tony Pua dalam China Press dalam nak mengurangkan kakitangan kerajaan..Walaupun barua DAP iaitu PAS ada buat kenyataan sebagai damage control, tapi nampaknya PAS juga tidak beriya-iya mempertahankan kakitangan kerajaan..

so...nak undi ke?

3 comments:

  1. Undi je la...untung2 korg kena buang kije..
    Huhu....

    ReplyDelete
  2. nasib korang la kakitangan kerajaan yg anti kerajaan.x tau la nak kata apa.klo setakat pendapat peribadi,x kan smpai ada timbul projek mengurangkan kakitangan awam.untung tony pua cakap awal2...hahaha..DAP lepas ni lancarkan projek membasmi org2 bumiputera plak melalui 'pembangunan' projek2 perumahan utk puak2 imigran dgn harga murah.klo boleh bg free asal dpt undi.kuota bumiputera bg up smpi juta2 supaya x boleh beli..sepakej dgn ic utk pelancong2,asalkan mengundi DAP..

    ReplyDelete
  3. Bagi penjawat-penjawat awam yang anti kerajaan, korang la yang sepatutnya kena buang.Dah elok2 kerajaan sekarang jaga korang semua,korang pulak nak undi pembangkang yang awal2 dah kata nak buang penjawat awam. pernah tak korang pikir kenapa? DAP tau yang penjawat awam 99% adalam kaum Melayu, so apalagi.....kalau buang ramai2 orang Melayu dari Putrajaya, barulah senang DAP nak jadi PM...itu pun tak boleh pikir ke?

    ReplyDelete