f UMNO TAK KASI KOMPLEN BANTUAN BANJIR LAMBAT? ~ Ikrar Pemuda

Monday, January 5, 2015

UMNO TAK KASI KOMPLEN BANTUAN BANJIR LAMBAT?



Pakatan Rakyat dulu berjaya memperoleh kepercayaan rakyat dengan ratusan ribu undi mereka dapat dan menidakkan 2/3 kerusi Parlimen..dan kekal berkuasa di beberapa negeri di Malaysia kecuali Kedah..

Tapi ini lah balasan yang mereka dapat..

tak tau nak kata padan muka pada rakyat atau simpati..apa pun layan dulu 2 wajah pakatan dalam isu banjir.
*Husam Musa tu komplen pasal apa plak? Dia yg tak betul jd exco Kelantan dulu sampai gondol hutan kelantan yg akibatkan banjir lumpur robohkan dan rosakkan harta rakyat..puii!!

1 comment:

  1. assalamualaikum kepada puak2 tadah kitab. semestinya geng2 pas alimuallah

    prolog:
    semenjak banjir ni [walaupun tiap2 tahun kelantan banjir ], saya ada kemusykilan.
    di harap para jemaah yg cerdik dapat bagi jawapan:


    1. banjir sebab Allah murka pada kerajaan PAS kah?
    atau
    2. banjir sebab kerajaan PAS ini memang tak berkebolehan nak tadbir negeri pun selama ini? [ seperti orang cacat shj ]

    point no1,
    saya tak mau sentuh sebab saya bukan geng tadah kitab yg ringan bibir utk doa kan org islam lain binasa. saya tak se-power tu.

    point no2 ni,
    saya amat berminat nak tunjal, hujah dan tujah
    .
    wei. sapa2 yg makan gaji2 bulan dgn kerajaan negeri kelantan,
    ada ke korang bagitau kat menteri2 korang yg -

    "BOSS, NEGERI KELANTAN NI TIAP2 TAHUN DILANDA BANJIR! BINALAH INFRASTRUKTUR YG BOLEH MENAHAN BANJIR! JGN HIRAUKAN KOS UTK KESEJAHTERAAN RAKYAT"

    1. kalau selama ni korang pi atm amik duit gaji tapi tak pernah bagi kerajaan sedar yg kelantan perlukan infrastruktur menahan banjir, agak kurang molek disitu.

    mana tanggungjawab seorg khalifah dunia?

    2.di mana tanggungjawab rakyat kelantan dalam nak sedar kan kerajaan negeri yang saya rasa memang langsung tidak cerdik, tidak pandai, tidak reti utk mentadbir welfare sesebuah negeri.

    bukan sahaja semua diatas, malas tambah pulak dgn sifat bodoh sombong alim bercahaya.

    newsflash : pas tu tak betui sgt pun. merepek je byk. tambah pulak dgn takder ability nak jadi menteri..karut kuasa dua.

    3.wei. ini bencana alam, kalau tiap2 tahun dia jadi, makna-nya kerajaan kena amik langkah drastik kasi stop the bencana lah, dogol!

    jgn kata tak boleh nak bina. Panama Canal, orang boleh buat. Yellow RIver Dam, orang boleh bina.
    takkan nak buat tempat takung air banjir, buat longkang betul betul dan buat tempat divert air pun tak boleh.

    jangan la nak menipu. dalam internet pun banyak. dalam koran pun dah ajar macam mana nak buat.

    yang pasti, dgn hanya menadah doa dan mulut kumat kamit [ tambah maki2 hamun kpd opponent sebaris dua sket ] - segala infrastruktur tak akan terbina.

    apa lu org ingat bila lu doa aje, either 1 or 2 things will happen ke?
    1. terbuka hati pemimpin BN utk binakan infrasturutur for Kelantan dgn percuma.
    2. turun malaikat pada malam hari dan bina infrastruktur utk rakyat ke?

    which one it is, gua rasa ianya tidak berjaya.
    tiap2 tahun banjir yeop. tukar strategi doa lah...

    4. larat ke tiap2 tahun nak hulur bantuan lepas banjir.
    lebih baik takder banjir dan takde bantuan
    dari
    tiap2 tahun banjir dan beri bantuan.

    rugi la perbelanjaan modal kalu tiap2 tahun benda yg sama berlaku tapi tiada langkah mencegah di ambil.

    ha?

    epilog:
    lu orang ni iman dah tebal sangat smapai dah jadi kerak ke yang bebal tak makan saman sampai begitu sekali?
    kalau begitu, susah la masa hadapan islam kalau macam ini.

    gua malas nak tulis taip panjang2 sbb gua pasti tahun depan dan tahun depan nyer lagi, still akan banjir.

    gua tulis ni sebab, gua tak nak di tahan masa kat silaturahim kelak sebab tak beritahu berkenaan benda benda yg tak betul dan berkongsi penyelesaian.
    apa yg kamu lakukan, itu adalah hal kamu selepas ini, wahai ustaz2 merangkap politicians semua.
    wasalam

    mindabudaya
    biar nipis, tapi bertapis
    jgn tebal, tapi bebal

    ReplyDelete