f MANA PERGI RM500 JUTA UNTUK RUMAH MAMPU MILIK? ~ Ikrar Pemuda

Monday, November 17, 2014

MANA PERGI RM500 JUTA UNTUK RUMAH MAMPU MILIK?Tahun 2012..

Lim Guan Eng kata Kerajaan PAKATAN RAKYAT Pulau Pinang telah berjaya memperuntukkan RM500 juta untuk membina BERIBU-RIBU Unit rumah mampu milik yang bermutu
UNTUK GOLONGAN TIDAK BERADA..


Sekarang dah 2014..

Ini yang terjadi..

Dah la tak bina rumah mampu milik..

Jual tanah plak lagi..
Masalahnya apa pasal kerajaan DAP Pulau Pinang nak jual tanah negeri kalau dia kata dah ada RM500 juta untuk buat rumah mampu milik pada tahaun 2012 yang lepas??
1 comment:

 1. Awatlah si puak PEROMPAK/PENINDAS dari si PENDATANG KAPIRDAJAL DAPBANGKAI/PKRSODOM yg. asyik MEROMPAK tanah PUSAKA nenek moyang BUMIPUTERA kami ini boleh terus bersama keturunanannya hidup MEWAH dan BEBAS atas hasil ROMPAKAN/PENINDASAN tersebut?! Patutnya DYMM Sultan Kedah ambil balik P. Pinang ni dan TEBUS kembali setiap Tanah Rizab Melayu dan tanah Negeri yg. telah diROMPAK dari kaum BUMIPUTERA ini! Tapi yg. aku heran tu, YAB PM baru janji dgn. BUMIPUTERA Sabah nak TEBUS dan juga TAMBAH Tanah Adat mereka - tapi kenapa seolah tak PEDULI lansung kat nasib Tanah Adat BUMIPUTERA Islam/Melayu yg. paling BANYAK diROMPAK di Tanah Melayu ni?!

  Itulah - mana juga SPRM? Baik SPRM Persekutuan mengambil alih penyiasatan - sebab kat P. Pinang ni, mcm. ganjil aja, tak nampak lansung tindakan oleh SPRM! Tengok kes PPS HARAM tu - BERJUTA merompak duit rakyat; tapi habuk pun tak dak sebrg. penyiasatan! Lepas tu Tanah Rizab Melayu dan Tanah Negeri termasuk Kpg. Islam/Melayu cthnya kpg. Mutiara dan di seluruh Batu Feringghi - yg. dah lama TERGADAI bawah GerakanKAPIR dan sekrg. DAPBANGKAI pula!

  Yg. aku heran tu juga, mana pi PEGUAM-PEGUAM Islam/Melayu-HEBAT utk. LAWAN habis-habisan dptkan balik setiap inci Tanah Rizab Melayu yg. diROMPAK, di seluruh Tanah Melayu. PUSAKA nenek moyang berzaman kita ini, terutamanya di P. Pinang dan Selangor?!

  BUMIPUTERA Islam/Melayu serta Bumiputera Org. Asli, harus miliki paling MINIMA (bukan maksima) 50% dari Tanah Negeri kat Tanah Melayu ni! Kita ada HAK kerana kita adalah penduduk ASAL Tanah Melayu ini, yg. telah DITIPU dan DIPAKSA oleh PENJAJAH si KAPIRDAJAL British-Zionis, utk. memberikan KERAKYATAN dan HAK MILIK TANAH dgn. sewenangnya kpd. BERJUTA kaum PENDATANG!

  Maka, kita tak boleh lagi KOMPROMI - kerana cucu-cicit kita bakal jadi PENGEMIS kat bumi sendiri!

  Aku masih ingat lagi bagaimana kpg. halaman nenek moyang aku yg. begitu indah dgn. sawah padi di P. Pinang, diJAHANAMKan si PENDATANG KAPIRDAJAL, dgn. MO membeli tanah sawah seorg. penduduk kpg. miskin; lepas tu bina kilang yg. keluaqkan sisa kimia yg. turut hancoqkan akhirnya, seluruh tanah sawah kat kpg. tu. Maka, jenerasi muda pun terus BERHIJRAH kat bandaq dan kaum PENDATANG terus beli dua pertiga kpg. - itulah cara mereka MENJAHANAMkan kpg-kpg PUSAKA BUMIPUTERA Islam/Melayu. Masa tu, manalah nenek moyang kita nak tahu komplen - apalagi org. miskin dan tak bersekolah akibat diPIJAK si PENJAJAH British/Zionis-KEPARAT!

  Nasib baik tanah nenek moyang kami tu belum diGADAI - walau ada saudara mara yg. TAMAK nak jual!

  Makcik Sambal Belacan.

  ReplyDelete