f KUASA SULTAN: TUKAR TAJUK SEBAB TAKUT KE? ~ Ikrar Pemuda

Friday, August 22, 2014

KUASA SULTAN: TUKAR TAJUK SEBAB TAKUT KE?



Semalam memang tersebar di FB gambar laporan Khalid Samand kata "Sultan tidak patut diberi hak mutlak lantik MB, kata Khalid Samad"

Bila kita search di google..ini yang keluar..



Tapi bila di klik link tu.. Malaysian Insider didapati tajuk telah ditukar..
|
|
|
\ | /
\/




Apa pasal? Khalid Samad takut dan kemudian menyalahkan pengguna Internet plak? Takot ke? Hahah..ini lah dia Khalid Samad..saje je nak cari publisiti..
PKR amal nepotisme guna bini nak lantik jadi MB dia tak mau pandang...kah kah kah..sape la undi mangkuk ni dulu..pandai btol..

17 comments:

  1. Patutnya dia pertikai kuasa Anwar yg da giler melampau. Kajang move tu memang da salah guna kuasa. Habis duit rakyat. Nasib baik ade sultan kalau tak ramai pulak orang gila kuasa jadi mb. Sultan takde kepentingan politik. Tentu Sultan ikhlas perkenan demi rakyat. Sila jangan tukar topik khalidddd. Ooooiiiii

    ReplyDelete
  2. dia & parti hamPAS yg dianutinya memang perosak agama & rakyat Malaysia.. bertaubatlah!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sultanla yg paling berhak buat lantikan MB.. Set mu ni bodo lapa napar che mat rima

      Delete
  3. dpd komplen kuasa sultan melantik mb, baik komplen kuasa anwar yg beraja dimata bersultan dihati dalam melakukan apa2 sahaja mengikut selera dan nafsu sendiri. khalid samad kurang guna akal untuk memilih mana yang baik mana yg buruk. biar buruk muka jangan buruk perangai dan tingkah laku. nak duduk di selangor, jaga adab dan kesopanan. sekali sultan halau kamu, tercirit kamu nanti khalid.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mu xreti mapoh ko blako?
      Gi cari che mat rima d cheras

      Delete
  4. Budak skola pon tau azizah layak ke tidak. Ini jawatan mb bukan jawatan ketua darjah. Ikut suka dia je nak lantik isteri. Itulah ...dulu pas pulak suka melabel umno macam2. Sekarang da balik kat muka sendiri. Lain kali cakap ikut akal dan buat ape2 dengan niat yg betul. Patut takut mengundang kemurkaan Allah. Jangan biar Islam jadi lemah. Da jelas kenapa cina sokong dap.... sebab berjaya buat islam lemah .. masa mca dulu mereka x berani perlekeh islam. Ini hakikat. Perkongsian hidup yg lebih baik dari era dap n pas n pkr. Hikmah ...kita pas n umno bersatulah. Tolak tepi perbezaan ... niat betulkan utk dapat keredaanNya.

    ReplyDelete
  5. alahai kan org shah alam yg undi dia....org kat shah alam kan ramai melayu...org melayu ni pulak terkenal dengan sikap bodoh dia....hahahaahah....jadi kenalah dapat MP yg bodoh......so skarang sama2 bodoh....hehehehhehe

    ReplyDelete
  6. ini kah tahap seorang pemimpin ?? kesian pengikutnya pengundi shah alam ...ahha a a a ..
    masyaallah

    ReplyDelete
  7. Ya Allah ..perbetulkanlah otak Khalid Samad dan pengundi2 di Shah Alam..Amiin.

    ReplyDelete
  8. KDN patutnya ARAH TUTUP TMI kerana mengapi2kan Rakyat & Sultan..

    Dah terbukti Netizen tu cuma Cinabeng & Indiabeng..
    & berapa ramai??

    Nak api2kan? Akta HASUTAN mesti dilaksanakan..Kerajaan China biasanya akan TUTUP WEBSITE & PENJARAKAN CEO & Siksa mereka..

    Pengikut FALUNGONG di cabut organ dalaman & Organ TERSEBUt Di lelong sebagai bahan Perubatan..

    (China 1000X lebih kejam dari mana2 kerajaan)

    ReplyDelete
  9. Watiqah perlantikan itu ada a
    Pada pemuda umno jeli

    ReplyDelete
    Replies
    1. Malaun tu sepatutnya ttup mulut tu sblm mkn penampar che mat rima... Braso meto nk mampos ko bos?

      Delete
    2. Watiqah perlatikan itu sepatutnya di beri kepada pemuda dari jeli yg di kenali sbg datuk paduka tan sri che mat rima

      Delete
  10. Ni sbnrnya gunting dlm lipatan

    ReplyDelete
  11. Habis? Apa fungsi sultan d malaysia? Ikut telunjuk hang? Bo.. Bo.. Bodoh mu ni

    ReplyDelete
  12. Akhir skali penutup ucapan ayah.. Martabatkanlah Kesultanan di malaysia.. Dan nk tnya "mu ni tak reti takut mapuh ko" KS? Bo.. Bo.. Bo lah mkn taik

    ReplyDelete