f KHALID IBRAHIM DEDAHKAN RAHSIA YANG DISOROK BN ~ Ikrar Pemuda

Sunday, April 27, 2014

KHALID IBRAHIM DEDAHKAN RAHSIA YANG DISOROK BNSetelah berpuluh tahun kerajaan  BN memerintah Selangor, pada tahun 2008, Pakatan akhirnya berjaya menerajang BN dari tampuk pemerintahan negeri, dan pada tahun 2013, Pakatan kekal memerintah..namun dalam berpuluh tahun BN pegang..ada satu rahsia yang mereka tak bagi pada rakyat Selangor...malah ditipunya lagi..


Khalid mendedahkan bahawa air lombong selamat untuk digunakan...

Kerajaan BN di Selangor rupanya selama ini tipu rakyat Selangor..patut tak payah dibina Langat 2 dan tak payah beli air dari Pahang..

Tak payah semua tu...Selangor banyak bekas lombong...air tu boleh pakai dan selamat rupanya! Sampai hati BN tipu rakyat Selangor..

Lagi satu...Bukan ke Kerajaan Pakatan Selangor dah curi dan korek lubang-lubang pasir sejak 2008...so sekarang lobang-lobang pasir tu lah jadi takungan air..itu lah cantik nya perancangan kemudahan air untuk rakyat Selangor..

Cantik kan?

7 comments:

 1. Ya, cantik......Hargh...ptui!!!

  ReplyDelete
 2. Dari kedah ke Kuantan. Ong the way balik singgah kat bermalam kat hotel budget kat taman melawati. Rupanya air kat sini kena catu. First time dalam sejarah hidup berak celet pakai kertas. Sebab dah malam terpaksa turun beli air botol. Hu hu.. Basuh berak guna air botol rm2. Busuk bilik hotel tak boleh flush tahi sebab tak ada air.

  ReplyDelete
 3. gambar diatas tu khalid duduk bersila dalam rumah melayu, tapi pakai kasut??

  fuuhhh...cantiknya adat...

  ReplyDelete
 4. kawan kawan, amrilah kita beramai ramai ke lombong yang akan cetek/kering air nya nanti, bawa baldi,bawa tong, bawa tangguk atau kain jarang untuk menagguk ikan di lombong kering, tapi hati hati jangan di sedut oleh lumpur sampai membawa maut, tentu lombong terbesar di sg besi/serdang tu jadi kering untuk kegunaan rakyat Selangor, kena tutup lah lombong cruise buat sementara sebab lombong tak cukup air,,syabas Selangor... satu innovative terbaru..

  ReplyDelete
 5. bodoh punya Khalid jagan catukan air lagi,. you lepas jawatan lagi baik

  ReplyDelete
 6. oh Khalid
  kenapa air tak cukup
  bukan kah ini telah di jangka
  kenapa
  bodoh mu membawa bencana
  kata mu Selangor ada banyak air
  air longkang, air sungai semua ada t
  tapi, apa rakyat mau air rawat
  sekarang, air lombong katanya ada
  tapi, pakar risau
  air lombong,mudarat kan tubuh
  logam berat akan berangkara
  oh Khalid,
  sekiranya kamu
  tidak bongkak, tidak sombong
  tidak mendengar punasihat
  sudah tentu kami rakyat
  tidak menderita tampa air,
  menadah hujan, kami di rumah pangsa
  manakah tempat menadah hujan
  tapi janji mu kami tidak akan susah
  kerna kekurangan air untuk masa yang lama
  sekarang siapa yang merana
  kami rakyat atau kamu..pemimpin..

  ReplyDelete
 7. Solution air dari negeri Selangor yang jelas memperlihatkan tahap pemikiran PR. Geram dan marah betul terhadap Melayu yang undi PR dahulu, Sebab tu dulu orang suruh undi BN, nilah jadinya sebab degil tak nak dengar cakap. Senang ke hidup anda bila PR memerintah?

  ReplyDelete