f HAJI HADI FOR PM?? UNCLE KIT KASI KA? ~ Ikrar Pemuda

Thursday, November 28, 2013

HAJI HADI FOR PM?? UNCLE KIT KASI KA?


Kemaghuk nak Hadi jadi PM walaupun sehari..alahai..Husam Husam...Eh eh...jap..jap Anwar mana nak campak??Adoii bole lupa plak!!


2 comments:

 1. Mau kena liwat kalau Al-Juburi kena pinggir. Lepas tu bersorak-sakan la Puak Syiah..huh.. Semoga Allah selamatkan bumi Malaysia hatta angan2 puak ini sekalipun..

  ReplyDelete
 2. MUZAKARAH UMNO DENGAN PAS. TIDAK ADA KEPERLUAN DAN MUNGKIN GAGAL?.

  PAS bersedia bermuzakarah dengan UMNO di dalam isu berkaitan dengan Islam. Demikian kata dan jaminan oleh Presiden PAS. Beliau memberi ucapan di dalam Mutakmar PAS 59 di Stadium Melawati, Selangor.

  Permintaan muzakarah ini pernah disuarakan oleh pemimpin UMNO banyak kali tetapi tidak dilayan oleh pemimpin PAS. PAS beranggapan UMNO terdesak kerana `perkahwinan’ PAS+DAP+PKR berjaya mengubah landskap politik negara.

  Pada pandangan penulis, melalui `perkahwinan’ mereka, PAS benar benar merasa mendapat kuasa politik dan mendapat sokongan kaum Cina Malaysia. Kaum Cina sudah tidak takut dengan Islam dan Hudud. PAS menjadi sombong dan tidak perlu pertolongan UMNO. PAS berteori yang PAS akan ganti UMNO.

  Tetapi tidak disangka langsung, Presiden PAS bersedia bermuzakarah dengan UMNO. Ada dua tiga pemimpin besar PAS yang `pantang besar’ dengan idea muzakarah apatahlagi `kerajaan perpaduan’. Mereka adalah Tok Guru Nik Aziz, Mustafa Ali dan Ustaz Ahmad Awang.

  Pemimpin UMNO menerima baik dan positif usaha muzakarah terutamanya di dalam isu kebaikan umat Islam di Malaysia. Umat Islam Malaysia tanpa mengira ideologi, mesti bersatu di dalam isu Fahaman Syiah dan Ajaran Sesat, mempertahankan Kalimah ALLAH, memerangi LGBT. Mengutuk Zionis yang mengganas di Palestin dan Baitul Mukadis, mempertahankan Institusi Raja dan Sultan dan lain lain yang berkaitan Islam dan Melayu.

  Kepimpinan UMNO telah meminta PAS memajukan topik topik yang hendak di `muzakarah’kan dan berharap ia mendapat maklum balas segera.

  Sejujurnya, tiada apa yang perlu di `muzakarah’kan diantara UMNO dan PAS. PAS terikat dengan DAP dan PKR di dalam isu Kalimah ALLAH dan LGBT. Mereka akan `senyap’ di dalam isu LGBT. PAS akan tidak bersetuju untuk mempertahankan Kalimah ALLAH. DAP dan PKR tidak merestui halangan murtad dikalangan umat Islam dan membuatkan PAS serba salah.

  UMNO lebih berpengalaman dan cekap di dalam urusan perbankan, pajak gadai dan Takaful Islam. Mahkamah Syariah, Hakim dan Peguam Syarie dinaik status, Bursa Malaysia sudah memperkenalkan Kaunter Syariah. UMNO dan Kerajaan telah menubuhkan Universiti dan Kolej Islam. Kelas Tahfiz dan Agama serta masjid hampir di setiap pelusuk daerah. Tabung Haji memberi subsidi dan menguruskan dengan cemerlang pemergian jemaah haji untuk mengerjakan Haji. Pusat zakat dan wakaf menjalankan tugasan dengan baik. Pembayaran zakat sudah dipermudahkan.

  Majlis Agama ditubuhkan di setiap negeri. Dakwah giat dijalankan. TV dan Radio berunsur Islam sudah beroperasi. Peluang melanjutkan pelajaran Islam terbuka luas. Tilawah AlQuran dan Majlis Maal Hijrah di adakan setiap tahun. UMNO lebih cekap sedikit didalam urusan pemilihan parti dan kurang membuat kesilapan teknikal. Pentadbiran BN senantiasa mengamalkan dasar kebajikan kepada rakyat. Pelbagai bantuan disalurkan kepada rakyat jelata yang layak. Bantuan Rakyat I Malaysia, Kedai Rakyat 1 Malaysia, Kedai Buku 1 Malaysia, Baucher Buku 1 Malaysia dan pelbagai subsidi keperluan harian.

  Penulis yakin UMNO sedang dan akan terus melaksanakan pembaikan di dalam produk dan servis Islamik di Malaysia.Apabila kesemua produk dan perkhidmatan Islam diperkenalkan dan dilaksanakan, mendapat pemahaman dan penerimaan baik kaum lain di Malaysia, agenda besar Hudud boleh dilaksanakan.

  Akhirnya, penulis katakan bahawa untuk mengagalkan muzakarah amat senang berbanding dengan hasrat untuk menjayakannya. Untuk mengagalkan muzakarah dengan hanya PAS mensyaratkan UMNO dibubar atau mengamalkan undi popular di dalam PRU14 dan seribu helah.

  Fikir fikirkan lah…

  ReplyDelete