f DI ANTARA BR1M NAIK 100% DAN GAJI SPEAKER NAIK 268%..MANA BERKEBAJIKAN UNTUK RAKYAT? ~ Ikrar Pemuda

Wednesday, November 27, 2013

DI ANTARA BR1M NAIK 100% DAN GAJI SPEAKER NAIK 268%..MANA BERKEBAJIKAN UNTUK RAKYAT?



Dulu bila ada permintaan untuk naikkan elaun ahli parlimen, punyalah bising ahli parlimen pakatan haram...sampai tak jadi kenaikan tersebut..konon Pakatan Rakyat nak tunjuk yang mereka concern sangat dengan rakyat..



Tapi bila Khalid umumkan kenaikan gaji ADUN, Exco, Timbalan Speaker dan Speaker sampai diantara 80% sehingga 300%...itu apa??


Kalau alasan rizab Selangor naik mencanak ... hasilnya adakah untuk wakil rakyat atau untuk rakyat??

Lagi satu Khalid kata, kenaikan ini ikut gaji ADUN di Sarawak..

Oi Khalid..Sarawak tu besar mana nak jaga oii..nak masuk ke kampung2 pedalaman tu kena redah berpuluh-puluh kilometer naik 4X4...pakai diesel lak tu..penat woo..kat Selangor ni apa yang susah sangat..lepas tu yang naikkan gaji Speaker dan Timbalannya sampai 300% tu apasal lak ek?

Rupa-rupanya "berkebajikan" yang disebut-sebut di Selangor bukanlah untuk rakyat..tapi untuk orang-orang Pakatan Rakyat sahaja..puii!!

13 comments:

  1. sorry to say, gua rasa gaji mereka memang patut naik, sebab mereka kerja dengan adil, telus dan transparent. Gua dah pernah kerja under BN dan under diorang, gua boleh nampak macamana. Kalau under UMNO duit rakyat hilang senyap ! senyap! dan semua benda tak transparent. ! Haha!

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  3. untuk kakitangan kerajaan kajian pelarasan gaji sedang dibuat la bro..x lama lagi kakitangan kerajaan bakal menerima kenaikan gaji..sabar la..masalahnya apa kejadah gaji naik sampai 300%?? ingat duit bapak khalid ka?

    ReplyDelete
  4. Razak.
    Apa yang tranparent cuba cerita sikit..

    ReplyDelete
  5. Inilah tujuannya selangor ada punaisihat ekonomi... gaji dan elaun perlu naik supaya punai lebih sihat...

    ReplyDelete
  6. Kerajaan Sgor kerja kuat, buat derma pada rakyat kurang nasib baik, lagipun ada lebihan dlm budjet, adalah berpatutan naik 100%. Kalau kakitangan kerajaan tak payah dinaikkan gaji sebab 80% dari rakyat Malaysia tidak diambe jadi kakitangan kerajaan,dan kerja mrk tidaklah begitu memuaskan.

    ReplyDelete
  7. Kerja kuat la sangat..Pakatan perintah Selangor masa Selangor semua dah siap....dah 50 tahun BN bina...Pakatan masuk cuci kaki cuci tangan je...rizab banyak tu bagus lah..tp bukan untuk dinaikkan gaji Speaker dan Timbalan Speaker sampai 300%!!!..rakyat dapat apa?

    ReplyDelete
  8. kalu negeri dh mampu and diaorg keje kuat and x naikkan kos hidup rakyat (tu semua AND) so xde masalah gaji diaorg naik. prob kt baris satu lg... kata negeri nk bankrap, keje malas pastu naikkan kos sara hidup rakyat.. dia dok enjoy naik jet.. rakyat naik besikal... apa punya pikiran lah...

    ReplyDelete
  9. anwar pon naik jet maaa..anak nik aziz pon naik jet maa..aishah baby pon naik atas stopa spender maa..itu macam tara papa ka kawan? puii!! lu apa punyia pikiran ma..

    ReplyDelete
  10. Inilah puak BINATANG-BUAS DAPBANGKAI/PKR! Memang si TAMAK DAJAL!

    Makcik Sambal Belacan – sungguh SAYU mengenang lagu ASLI Melayu PUSAKA INDAH kita, Seri Mersing, nyanyian sungguh merdu Allahyarham-Allahyarham Kamariah Noor (mana gelaran utk. JASAnya) atau Puan Sri Saloma (AMN) [isteri kpd. SENIMAN AGUNG kita, Allahyarham, Tan Sri P. Ramlee (AMN)] - malangnya di http://ohvideotv.com/pusara-allahyarham-tan-sri-p-ramlee-musnah/, Pusara Allahyarham Tan Sri P.Ramlee musnah, adminrun March 28, 2013; serta WARIS (balu dan anak-anak kpd. Allahyarham Nasir P. Ramlee) arwah P. Ramlee hidup MELARAT di http://www.youtube.com/watch?v=Z8AdxeRbBYk , Bangga jadi cucu P Ramlee, Oleh Harian Metro (ROYALTI BERJUTA dr. filem/lagu P. Ramlee/Saloma yg. BERLAMBAK – adakah dgn. si KAPIR Shaw Brothers di S'pura tu?!)

    ReplyDelete
  11. Aku dh agak mesti ada yg bela punya. Kalau kerajaan bagi BRIM utk org susah, x pulak dibelanya. Asal yg buat puak diorg mesti diorg bela. Asal yg buat kerajaan mesti diorg condem

    Ni la maksud sebenar assobiyah. Yg diorg tau assobiyah tu cuma perjuangan berasaskan bangsa je. Ustaz diorg x terang habih gaknya. Hahahaha

    ReplyDelete
  12. Oi 'razak', lu punya ekoq ni PENYAMAQ dr. PENGGANAS Red Bean KURAP RASIS aahh?! Kalau lu TAK suka ISLAM, BUMIPUTERA Melayu/Islam termasuk Raja-Raja Melayu kami, dan TANAH MELAYU kami ini, pusaka berzaman nenek moyang kami ini, dari sebelum diJAJAH British-Zionis/Cina KAPIR laknat lagi, lu boleh BERAMBOS dan MAMPOS dgn. TEMBERANG lu!

    Mulut lu mcm. BANGKAI penuh ulat - lu banyak lahap itu BABI punya KANGKANGkah?! Atau lu mabuk minum itu KENCING BABI aahhh?!

    Jadi, kerana lu sekoq ni BODOH mcm. KERBAU, baik lu pi BERAMBOS kat blog-blog DAJAL BODOH DAPBANGKAI/PKR!

    ReplyDelete
  13. alahai razak sengal lah ko ni...adil dan telus katanye...patut lah rumah urut byk.
    patut lah MB duk kumpul duit utk naikkan gaji sendiri rupanye....pelaburan kat selangor tak jalan...ramai rakyat selangor yg dah pindah kat negeri lain or KL utk cari kerja....hampehhhhh

    ReplyDelete