f UMAT ISLAM MUNGKIN AKAN MAAFKAN MEREKA? ~ Ikrar Pemuda

Sunday, July 21, 2013

UMAT ISLAM MUNGKIN AKAN MAAFKAN MEREKA?


Menurut ahli Parlimen Sepang, Mohamed Hanipa Maidin, beliau mahu umat Islam di seluruh negara memaafkan pasangan Alvin dan Vivian yang menghina umat Islam mengajak umat Islam berbuka dengan memakan daging babi. 
sumber foto: ismaweb

Umat Islam mungkin...sekali lagi kami kata mungkin..akan memaafkan mereka setelah ....mereka dijatuhkan hukuman yang setimpal..itu pon mungkin ya..mungkin tidak..

Tapi isunya sekarang, kenapa Hanipa Maidin beriya-iya mahu maafkan pasangan yang juga pengamal seks bebas ini? Senang..

Sebab mereka adalah kaum Cina, dan kaum Cina adalah majoriti penyokong Pakatan Rakyat..itu sahaja..

Hanipa Maidin dilabel "bodoh" oleh ISMA..baca DISINI

3 comments:

 1. Inilah dia muka pengkhianat melayu dan islam. Buta bahalol tahap bontot lembu. Kalau ini pertama kali cina menghina islam mungkin kita akan maafkan. Ini sudah terlalu banyak. Hanya bahalol tahap bangang seperti hanifa ini sahaja seperti katak bawah tempurung yang baru merangkak keluar nak bercerita pasal keindahan alam sekitar.

  ReplyDelete
 2. Islam agama yg bermaruah. Sejak akhir-akhir ni Islam dan umat Muhammad saw dicaci-hina spt anak panah menusuk dari setiap arah berkali-kali dan berkali-kali. Kita tak nak cakap hal penghinaan di luar negara, kita nak cakap hal dlm Malaysia ni.

  Macam-macam kata hina dan cacian yg dilemparkan sehingga ada yg begitu mencabar MARUAH AGAMA ALLAH dan KESABARAN UMAT ISLAM. Apakah Allah menyuruh kita HANYA MAAFKAN dan MAAFKAN dan MAAFKAN saja? Adakah Islam itu merelakan tindakan DAYUS dI kalangan umatnya walaupun maruah Islam dipijak-pijak, Allah dicaci, Rasulullah dihina dgn kata-kata nista berulang-kali?

  Mesti kita ingat adakalanya peristiwa Islam dahulukala Allah memerintahkan kita memerangi golongan yg MELAMPAUI BATAS. Bukan asik maaf, maaf, maaf dan maaf saja. Dua-tiga kali bolehlah kita tutup mata tapi bagaimana kalau dah BERKALI-KALI dan BERULANG-ULANG hingga tak terkira lagi? Caci-hina kpd Islam sudah BERTIMPA-TIMPA. Kalau begini di manakah letaknya MARUAH ISLAM?

  Apa saja yg kita PUTUSKAN hari ini BUKAN habis di sini saja. Tunggu sampai masa nanti keputusan kita itu akan DIPERTANGGUNGJAWABKAN oleh Allah di AKHIRAT nanti. Apakah kita sudah tidak mempercayai alam akhirat lagi? Ini soal AGAMA ALLAH dan UMAT ISLAM. Sepatutnya kita sesama umat Islam BERSATU menjaga KESUCIAN Islam dan meneguhkan kedudukan UMMAH, bukan MEMBUKA JALAN kpd kafir mencaci-hina, MENCABAR agama Allah dgn sewenang-wenangnya.

  Firman Allah Surah 63 Al Munaafiquun,
  "Apabila orang-orang munafik datang kepadamu, mereka berkata: "Kami mengakui, bahawa sesungguhnya kamu benar-benar Rasul Allah." Dan Allah mengetahui bahawa sesungguhnya kamu benar-benar Rasul-Nya; dan Allah mengetahui bahawa sesungguhnya orang-orang munafik itu benar-benar orang pendusta".

  Tafsir At Thobari juz XVII hal 651 mengatakan,
  “Wahai orang yang membenarkan Allah dan para rasulNya, jika kamu menolong Allah nescaya Allah menolong kalian dengan pertolongan kalian terhadap apa yang dibawakan rasulullah saw iaitu mengatasi golongan kuffar, berjihad di jalanNya agar kalimatNya tinggi terhadap musuh-musuhNya. Maka makna pertolongan Allah kepada hambaNya adalah bantuanNya kepadanya, sedangkan makna pertolongan hambaNya kepada Allah adalah jihad orang itu dijalanNya untuk meninggikan kalimatNya”.

  Firman Allah Surah al-Hajj ayat 40,
  وَلَيَنصُرَنَّ اللَّهُ مَن يَنصُرُهُ إِنَّ اللَّهَ لَقَوِيٌّ عَزِيزٌ
  "dan sesungguhnya Allah akan menolong sesiapa yang menolong ugamaNya (ugama Islam); sesungguhnya Allah Maha Kuat, lagi Maha Kuasa".

  Semoga Allah merahmati mereka yg mempertahankan agamaNYa dan RasulNya, amin.

  ReplyDelete
 3. Sepatutnya BUMIPUTERA Melayu/Islam kena bersatu di waktu amat merbahaya di bumi pusaka nenek moyang Tanah Melayu kita ini! Jadi kenapalah si Parti Islam ini nak pertahankan si CINABIAWAK-GILA-PORNOSEKS yang makin BONGKAK dan KURANG AJAR - minta maaf kononnya! Semua penyerangan ini sebenarnya DIRANCANG - penyerangan RAKUS dari MUSUH Islam/Melayu yang diketuai CINABIAWAK DAP/PKR yang terus makin GANAS!

  Lihat GERTAKAN CINA Kristian yang terbaru ini – yang tak hirau lansung bahawa Islam adalah agama PERSEKUTUAN TANAH MELAYU ini, dan memaksa umat Islam MENJAGA hati umat Kristian – BUMIPUTERA Melayu/ Islam, diPIJAK dan DIHINA, pedulikan! PENJAJAH British laknat PAKSA pemimpin Melayu bagi kerakyatan dengan mudah sampai sejuta bangsa pendatang, dan juga mereka dapat Singapura, tapi MASIH TAK CUKUP bagi si CINARASIS ini! Sekarang Allah SWT SUCI kita, pun mahu dikRISTIANKan dan lagipun Jesus adalah (jelmaan) Tuhan bagi umat Kristian sedangkan bagi umat Islam, Nabi Isa AS adalah hanya seorang Nabi.

  Memang si CINARASIS DAP/PKR nak hasut SELURUH kaum Kristian terutamanya di Sabah dan S’wak untuk benci Melayu/Islam/UMNO, dengan menggunakan agama!

  Lihat di http://manzaidiamn.blogspot.com/, Kristian makin melampau , Ahad, 21 Julai 2013:

  Terkejut pendirian Umno dalam isu 'Allah', Kristian mahu Kabinet laksanakan penyelesaian 10 perkara.

  Kumpulan Kristian terbesar yang mahu Putrajaya melaksanakan penyelesaian 10 perkara berhubung penggunaan kalimah Arab “Allah” oleh komuniti itu terkejut dengan kenyataan dibuat oleh dua pemimpin Umno berhubung perkara itu.

  Pengerusi Persekutuan Kristian Malaysia (CFM) Rev Dr Eu Hong Seng, berkata kenyataan Menteri Besar Kedah, Datuk Mukhriz Mahathir dan Menteri Kesejahteraan Bandar, Perumahan dan Kerajaan Tempatan, Datuk Abdul Rahman Dahlan “tidak dapat dipertahankan ...."Kami ulangi ia adalah hak untuk komuniti Kristian menggunakan perkataan ‘Allah’," kata Eu dalam satu kenyataan hari ini.

  "Ia menyinggung perasaan dan tidak boleh diterima bagi Yang Berhormat Menteri cuba untuk merasionalkan seruan Datuk Ibrahim Ali untuk membakar kitab suci kita dengan mengatakan Kitab Suci kita mengandungi kesilapan dalam percetakan," katanya.

  CFM hari ini turut mengedarkan sepucuk surat dua muka daripada Pejabat Perdana Menteri pada tahun 2011 di mana Putrajaya memberi kelulusan kepada penganut Kristian untuk menggunakan kitab Injil berbahasa Melayu dan beberapa kelonggaran lain.

  Menurutnya, tindakan Mukhriz mengharamkan bukan Islam daripada menggunakan perkataan 'Allah' di negeri Kedah sebagai tidak berperlembagaan.Menurutnya, tindakan Mukhriz mengharamkan bukan Islam daripada menggunakan perkataan 'Allah' di negeri Kedah sebagai tidak berperlembagaan.oleh Kabinet pada April 2011.”.....

  MAKCIK Tempurung – Pertahan Islam dan umatnya, UMNO/PM/Raja-Raja Melayu/Bahasa Melayu/K‘jaan BN, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera.

  (PERHATIAN TERBARU: ada PENYAMUN penakut disyaki dari PENGGANAS/SAMSENG DAP/PKR/Red beans militia durjana yang sekarang meniru gelaran saya sebagai “Pakcik/MAKCIK Tempurung/Temporung” untuk mengelirukan pembaca – mereka juga telah menyamar dengan identiti dan tulisan saya kononnya saya benci dan nak menggulingkan PM kita, dan juga saya seolah bersikap lucah, dan saya telah repot terus ke KDN dan Wanita UMNO!)

  ReplyDelete