f LAHAD DATU: PERANCANGAN ANWAR TERBONGKAR!! KENA BACA! ~ Ikrar Pemuda

Friday, March 15, 2013

LAHAD DATU: PERANCANGAN ANWAR TERBONGKAR!! KENA BACA!



Berkenaan dengan isu Lahad Datu, satu persoalan yang menarik yang patut kita bincangkan ialah:

KENAPA EMPAT GENERAL BERSARA JOIN PAKATAN DI KALA MALAYSIA SEDANG MENGHADAPI MUSUH DI LAHAD DATU??

Siapa mereka?


LEFTENEN GENERAL (B) DATUK ABDUL GHAFIR ABDUL HAMID, Bekas Timbalan Panglima Tentera Darat


LAKSAMANA PERTAMA (B) IMRAN ABDUL HAMID, Bekas Ketua Logistik Markas Armada TLDM

BRIG GENERAL ABDUL HADI ABDUL KHATAB, Bekas Panglima Logistik di Markas Logistik Udara.

BRIGED JENERAL (B) DATUK NAJMI AHMAD, Bekas Pengarah Kor Agama Angkatan Tentera (Kagat)



Kemudian Anwar menggunakan General-general ini dalam beberapa siri ceramah, forum dan interview untuk menghentam kerajaan dan anggota keselamatan dan kerajaan di kala Negara sedang menghadapi ancaman musuh yang mengakibatkan beberapa anggota keselamatan negara terkorban..


Masih boleh tersenyum di kala ada anggota keselamatan meninggal dunia..General (B) Md. Hashim Hussein mengkritik pendekatan anggota keselamatan di Lahad Datu

Laksamana ni kata pula, ianya macam sandiwara..dia nak jadi mangkuk macam Tian Chua

Leftenan General (B) Datuk Ghafir salahkan BN dalam isu Lahad Datu


Memang nampak jelas kaitan pencerobohan di Lahad Datu seiring dengan penyertaan General-general ini..nampak sangat mereka ini digunakan Anwar untuk hentam kerajaan berkenaan isu Lahad Datu..

Pelik Anwar ni..masa Teoh Beng Hock mati sibuk pi majlis pengkebumian la apa la..gunakan Teoh Beng Hock dalam ceramah dan sebagainya.


Ketika ada anggota keselamatan mati, dia pergi ceramah salahkan kerajaan itu ini..mana sokongan dan timbang rasa dia pada anggota keselamatan yang terkorban?? 


4 comments:

  1. terlalu banyak makam makanan yg haram,,,itu la jdnya...selama ini memang makan gaji buta...tak selamat hidupppp......

    ReplyDelete
  2. Imran yg itu memang taraguna ! cuma pandai main golf...dah pencen masok pas baru pandai bercakap...jenis manusia yg tak mengenang budi!!

    ReplyDelete
  3. aku pun x navy tp llp jerla.. tp yg busuk hati mcm imran tu xlayak guna(B) sbb dah jd pengkhianat negara. setakat pencen laksamana pertama jgn belagakla.. baru satu bintang dah khianat negara. ramai lg laksamana muda,madya dan laksamana 4 bintang yg sayangkan negara msia ini. imran tu bintang gelap sbb tu pencen setakat laksamana pertama ja. bodo punya otak

    ReplyDelete
    Replies
    1. TUL TU...JGN BSGI PENCEN 4 G(B) NI TERANG2 DAH JADI PEMBANGKANG SURUH CLAIM PENCEN NGAN NUAR JE....

      Delete