f DAH 22 TAHUN JADI MB PON TAK CUKUP ADIL? ~ Ikrar Pemuda

Wednesday, April 25, 2012

DAH 22 TAHUN JADI MB PON TAK CUKUP ADIL?


Nik Aziz kata hadir Bersih 3.0 itu wajib sebab "ianya diadakan untuk menentang ketidakadilan khususnya terhadap proses pilihanraya di negara ini yang tidak selari dengan Islam"

KAMI NAK TANYA NIK AZIZ...DAH BERAPA LAMA KAU JADI MENTERI BESAR? KALAU BUDAK LAHIR TAHUN 1990, SEKARANG NI DAH BOSA DAH BOLEH JADI BAPAK ORANG ATAU MAK ORANG KAU TAU TAK! BEGITU LAH LAMA NYA KAU JADI MB...DAN KAU MASIH KATA ITU TAK ADIL?


Dah 22 tahun kau jadi MB Kelantan kau kata sistem pilihanraya tak adil? Yang lebih tak adil ialah bila dah diberi kuasa oleh rakyat, negeri yang kau perintah masih banyak masalah..terutamanya masalah air..dah berbilion duit kau dapat dan dah 22 tahun kau memerintah..tapi tak settle lagi masalah air..ITU ADIL KE?

4 comments:

 1. BarangSiapa tolak BERSIH...samalh dgn tolak Islam

  Hmpunan BERSIH adlah utk tgakan KEBENARAN. Islm adlah BENAR. Islam prjuangkan yg benar.

  Prjuangn BERSIH mmbwa kebenaran. Setiap yg benar adalh prjuangn Islam...
  Brangsiapa yg menolak BERSIH adlah menolak ajran Rasululah. Menolak Rasulullah adalah menolak Islam.

  Brangsiapa yg menenentang Himpunan bersih adalah sama dgn menentang Allah.

  YAB Tuan Guru selalu ingatkn kita semua jangan menolak Allah. Biar Umeno saja yg tolak Rasul..menentang Allah..tetpi Tuan Guru akan pertahankn Rasul...akn pertahn Allah.

  dari al Baihaqi daripada Ibnu Abbas rahuma (hadith marfu') di mana Rasulullah saw bersabda mafhumnya " Barangsiapa yg berpegang kepada sunnahku di waktu ummatku sedang rosak maka untuknya ganjaran seratus mati syahid" Juga dari riwayat at Tabrani daripada Abu Hurairah ra meriwayatkan Rasulullah saw bersabda "Maka untuknya ganjaran seratus mati syahid"

  YAB Tuan Guru tlh pesan banyok kali...jgn mati sia2 kerana sokong Umeno UPCO..lbih baik mati syahid kerana ganjran pahala yg banyak.

  Kalw kita pergi himpuan bersih kerana Allah..dpt pahala...klaw kita kena tangkap..dpt lagi pahala di niaya oleh polis...klaw kita mati akn ditmpatkn di syorga yg khos utk org yg mati syahid.

  YAB Tuan Guru sudah sebuk bnyak kali...UMeno-UPCO tdak boleh bawa kita ke syorga...hanyak bawak setakat lubang kubur saja..

  Sumber: http://terunapondoktimur.blogspot.com/2011/07/barangsiapa-tolak-bersihsamalh-dgn.html

  ReplyDelete
 2. mat syabu(bukan nama sebenar)April 25, 2012 at 10:45 AM

  nik aziz org tua tak sedar diri.diktator setaraf dengan kim jong il dan hitler

  ReplyDelete
 3. kalau nik aziz makan duit berbilion die da pakai keta mahal2...rumah 6-7 tingkat...ni makan pon kat warung je...org tu perjuangkan islam...islam kutuk islam yg lain tepuk tgn =,="

  ReplyDelete
 4. APALAH SI BANGANG Anonymous April 25, 2012 9:50 AM MEREPEK NIH... HISAP DADAH KE HISAP KONEK NI MELALUT SAMPAI MCM ORG GILE MEROYAN,

  ReplyDelete