f PAS roboh madrasah boleh pulak? ~ Ikrar Pemuda

Wednesday, November 16, 2011

PAS roboh madrasah boleh pulak?

PAS sekarang dah bersifat HIPOKRIT tahap teruk sampai tak tau nak cakap apa dah. Ahlul-ahlul PAS semua dah jadi bangang-bangang belaka jadi pak hangguk kepada ketua-ketua mereka. Sampai surau 100 tahun kena roboh pon diorang buat pekak..tapi kalau kerajaan BN roboh surau diorang marah..

Bandingkan kes ini..

Senario 2003:
Lokasi: Bangi, Selangor
Tukang kempen: PAS
Sebab kempen: Kata PAS, kerajaan Selangor pimpinan Dr Khir Toyo mahu menamatkan tauliah solat Jumaat dan merobohkan SURAU SEMENTARA.
Walhal PAS bengang pasal surau tu dah jadi markas mereka
Keadaan surau: Surau sementara, berdindingkan plywood
Sebab surau diroboh kerajaan : sebab masjid baru Masjid al-Hasanah akan siap
Ganti surau yg diroboh: Masjid al-Hasanah

Last-last PAS jugak yg guna Masjid Hasanah yg dibina kerajaan negeri Selangor untuk kegiatan ahli PAS...tak ke bahlul namanya:


Senario 2011:
Lokasi: Madrasah Sahiliah Kanchut, Alor Setar, Kedah
Tukang Kempen: Rakyat Alor Setar
Keadaan surau: Surau sudah berusia 100 tahun
Sebab surau diroboh kerajaan negeri: MB Kedah nak bina shopping kompleks Aman Central
Ganti surau yang diroboh: Surau di tingkat bawah shopping kompleks Aman Central yg ada kondominium, pusat komersial dan hotel

Cuba semua bandingkan dua kes tersebut, satu surau dikuasai PAS nak diganti masjid untuk muslimin muslimat dia marah utk diroboh..tapi SURAU BERUSIA 100 tahun selamba badak PAS nak roboh sebab nak bina shopping kompleks..dan nak ganti surau yg diroboh dengan surau dalam shopping complex..puiih!!
Madrasah yg nak diroboh PAS..Madrasah Sahiliah Kanchut, Alor Star

MB Azizan Razak dalam upacara pecah tanah Aman Central

Wakil madrasah Mansor Ahmad kata mereka mahu surau yang berasingan dari shopping complex tersebut kerana surau dalam shopping complex adalah tanggungjawab pemaju shopping complex...Bagus betol MB PAS ni...dia nak orang pergi sembahyang kena pergi ke shopping complex..bukan direct ke surau..

Kalau macam tu..boleh lah kita roboh semua surau dan buat shopping complex sebab nak tambah duit, pada masa sama buat je surau dalam shopping complex ganti surau yg diroboh tu..amacam?

Apa pasal PAS tak halang perobohan surau ni? Hipokrit ke? Dah kira duit je ke?

0 comments:

Post a Comment