f Urusan zakat negeri-negeri akan diambil alih kerajaan pusat? ~ Ikrar Pemuda

Thursday, August 11, 2011

Urusan zakat negeri-negeri akan diambil alih kerajaan pusat?


Di bulan puasa ini, tak baik lah nak ejek-ejek atau cakap bukan-bukan pada orang lain walaupon orang tu kita tak suka ke hape kan.

Tapi yang ni lain sket..bukan kami nak marah, tapi kelakar..tahap Maharaja Lawak punya..
Blogger the unspinner ada tulis pasal lawak ni di sini..tapi kami nak tulis jugak sebab terlalu kelakar dan untuk gelak lagi..

Sebab orang ini bukan calang-calang dalam Pakatan apatah lagi dalam Parti PAS. Dia adalah NAIB PRESIDEN PAS!

Orang yang dimaksudkan ialah tak lain tak bukan Datuk Mahfuz Omar. Datuk tau jangan main main!...

Kenapa?

Ni baca statement dia..

"Naib Presiden PAS, Datuk Mahfuz Omar menyifatkan Pentadbiran wang zakat tidak diagihkan dengan telus dan bijak terutama di peringkat Kerajaan Persekutuan.


“Wang zakat yang sepatutnya menolong untuk menyelesaikan masalah kemiskinan melarat tidak diendahkan kerana hanya tertumpu pada musim perayaan saja,” katanya.


Menurutnya, pentadbiran wang zakat di peringkat Kerajaan Persekutuan terbukti tidak telus apabila wang zakat sendiri pernah digunakan untuk membiayai kos guaman pegawai kerajaan."

Kepada puak-puak PAS, siapa yang uruskan zakat? Kerajaan Pusat atau Kerajaan Negeri? Bagaimana statement ini boleh keluar dari seorang sang naib presiden PAS?

Orang ini lah yang baru-baru ini saman Polis dan kerajaan Malaysia. Orang ini lah yang mempertahankan Anwar dalam isu video seks. Orang ini juga yang kata dulu isu kalimah Allah hanya mainan UMNO..Orang ini juga yg mencarut dalam twitter..dan macam-macam lagi lah..Dan terbaru, dia kata zakat diurus kerajaan persekutuan.

Macam gini kah standard pemimpin tertinggi PAS?Macamana korang pilih orang macam and then nak perjuangkan Islam?

Ikrar Pemuda: Kebajikan otak sendiri pon tak terjaga...nak buat negara kebajikan konon

2 comments:

  1. ha..ha..ha..aku tumpang gelak ngan lelucon MP bebal ni...

    ReplyDelete
  2. apa boleh buat..ini saje yg ada dalam pas..dari nizar yang tak betol tu elok lagi si mahfuz..agaknya la..

    ReplyDelete