f May 2013 ~ Ikrar Pemuda

Friday, May 31, 2013

TAHNIAH! SELANGOR DAPAT SPEAKER PERTAMA WANITA YANG...


Tahniahlah kepada ADUN Subang Jaya Hannah Yeoh dilantik menjadi speaker DUN Selangor. Inilah kali pertama seorang wanita diangkat menjadi speaker dalam sebuah DUN di negara ini.

Tetapi..

Macamana seseorang yang pernah mencatatkan kehadiran 53.85% dari keseluruhan kehadiran Dewan Undangan Negeri Selangor bersidang pada tahun 2010 boleh dicalunkan untuk jadi speaker? Kisahnya ada di SINI. Beliau juga pernah kantoi main facebook semasa DUN bersidang..




Thursday, May 30, 2013

BERITA YANG MENGUJI TAHAP IQ PENYOKONG PAS


credit photo: Daily Mail

Tak tau lah berita yang keluar kat Harakahdaily ini satu lawak jenaka, atau satu penipuan...kami fikir positif, mungkin Harakahdaily cuba untuk release tension pengikut-pengikutnya selepas penat menghadapi PRU13 yang lepas. Namun, berdasarkan komen yang diberikan, ternyata ada pengkomen yang PERCAYA dengan kewujudan minyak seperti yang dilaporkan. Ini mencabar kewibawaan serta daya keintelektualan penyokong serta Parti PAS yang sering diperlekehkan oleh DAP dan Anwar. 

Ini beritanya ..... 

Macamana si Nazri tu nak perjuangkan royalti minyak Kelantan kalau minyak yang mereka perjuangkan pon dia tak tahu macamana? Kesian kami tengok...
 

Wednesday, May 29, 2013

BERITA YANG ANWAR TAK SUKA BACA




Berita macam gini yang Anwar menyampah nak dengor..


Sejak Nik Aziz tak jadi MB di Kelantan, Anwar susah lah nak cari makan kali ini..sebab Nik Aziz tak mampu lagi nak melindungi Anwar..



AKHIRNYA PENGUNDI BANGLA BN DITANGKAP?




Akhirnya pengundi Bangla yang Anwar kata seramai 40 ribu orang itu telah ditangkap..

Ini buktinya..


Eh? Macamana "Bangla" ni boleh posing dengan Ambiga dan Bhawani?? 


Tuesday, May 28, 2013

KALIMAH ALLAH: 1987 DAP TAK MAU GUNA,2012 DAP MAU GUNA??


Menurut Kertas Putih 1988 yang dibentangkan di Parlimen, pada tahun 1987, DAP tak mahu murid-murid bukan Islam untuk baca ikrar di Sekolah kerana seolah-olah memohon restu dari Allah..
[sumber: http://mymassa.blogspot.com/2013/05/bukti-dokumen-sejarah-skrip-strategi.html]

Tapi pada tahun 2012, tiba-tiba DAP mahu Kalimah Allah digunakan untuk non-muslim..

Flip-flop??
Atau dah terima "dakwah" PAS?

Atau PAS yang terima "dakwah" DAP??


Namun yang sama ialah serangan DAP terhadap isu agama adalah salah satu taktik mereka...

Fikir-fikirkan lah...

p/s: ikuti kupasan lebih menarik di http://mymassa.blogspot.com/2013/05/bukti-dokumen-sejarah-skrip-strategi.html

ANWAR TUDUH 40K BANGLA TAPI APA PASAL REPORT BENDA LAIN?


Dia tuduh ada 40 ribu Bangla mengundi...dia tuduh ada blackout..dia tuduh SPR pakat dengan BN untuk rampas "kemenangan" Pakatan..tapi last-last report pasal dakwat kekal je...

Adoiii..kalau aku jadi penyokong Pakatan..aku mesti sedar yang aku ditipu oleh si sengal ni..tapi apa kan daya..nafsu menutup segala daya fikir juak-juak Pakatan..haritu isu China Doll dah kena tipu..16 September kena tipu..sampai lepas PRU pon kena tipu jugak..nasib-nasib..

PEMIMPIN PKR SENDIRI AKUI RAKYAT MULA BORING DENGAN #BLACKOUT505


Mangkak ni la yang akui..padan la muka kau..kau ingat rakyat takde keje lain ke..kau boleh la..kau dibayar untuk bercakap dan suruh orang dengar kau cakap....rakyat yang datang tu tak payah nak cari makan ke ngok!

Monday, May 27, 2013

HIMPUN PENAT-PENAT NAK DENGAR JANTAN MEROYAN? #Black505

Anwar patut tiru Ustaz Azhar Idrus..


Tak tau lah kenapa ada jugak manusia manusia yang akalnya terima bersesak beramai-ramai untuk mendengar keluhan seorang yang tak dapat jadi Perdana Menteri. Maka di salahkannya lah SPR menipu dan sebagainya. Kalau tengok pada ucapan Anwar tak habis-habis kata "We will never surrender"...

We?? Untuk siapa? Untuk rakyat ke untuk kau yang meroyan tak dapat jadi PM??

Tolonglah...tak payahlah babitkan rakyat kalau kau meroyan tak dapat jadi PM. Pemimpin-pemimpin Pakatan yang lain dah tak sabar nak buat kerja untuk kawasan yang mereka menang, kau nak bising-bising tak dapat jadi PM apa hal?

Kata SPR tipu, tapi pi jugak angkat sumpah jadi Ketua Menteri dan Menteri Besar di Penang, Selangor dan Kelantan...apa maknanya tu?? Bukankah hipokrit??

Pakatan cuba untuk bawa benda ni ke mahkamah..walhal mereka kata mahkamah di Malaysia tak telus..bila dah tersepit, baru percaya mahkamah..padahal, mahkamah yang sama jugak bebaskan dia dari tuduhan liwat Saiful.

PAS diam sahaja, kecuali Ketua Dewan Ulama yang menegah ahlinya pergi berhimpun Black 505, tapi ada jugak yang datang siap bawa bendera PAS, mafla PAS, siap bawak anak-anak lagi..

Nampak tak kecelaruan Pakatan sekarang ini! 

Huru-hara, tak teratur, tak tersusun..

Yang paling penting, Anwar dan konco-konconya macam tak percaya pada Qada dan Qadar..

Yang paling teruk, tuduhan Anwar tentang 40 ribu Bangla mengundi langsung tak ada...tak habis-habis dia kata pasukan peguamnya sedang kumpul bukti..

Ingatlah..Anwar ni bukan nya nak bawak keadilan..dia cuma nak bawa berita sensasi...dia akan cuba cipta persepsi buruk rakyat kepada SPR dan kerajaan..dan itu lah kerja dia dari 2008 sehingga sekarang..
Tapi bila video China Doll dia keluar, dia kata itu fitnah..bila gambar dengan jantan dia keluar..itu fitnah katanya..dia baik sangatkah?

Sudah-sudahlah..
Tak kira lah parti mana yang kamu sokong, kami seru kepada semua, tolaklah pemimpin macam Anwar ini..dia tidak akan menguntungkan rakyat pun...dia cuma akan cipta huru-hara pada negara..
Huru-hara tidak kenal parti mana, negara pasti akan sengsara..


KETUA PEMUDA PANDANG SEPI DEWAN ULAMA?

Malas nak cakap panjang-panjang..Ketua Dewan Ulama PAS Pusat, Datuk Harun Taib tegah ahli pergi perhimpunan Black 505 di PJ kelmarin..

Tapi Ketua Dewan Pemuda PAS, serta konco-konconya hadir jugak..

Last-last main candlelight/handphone vigil 


Bersubahat dalam main vigil?? Atau asalkan untuk kuasa semua boleh?



Sunday, May 26, 2013

TAHNIAH BUAT USTAZ AZHAR IDRUS TAPI ....



Kami mengucapkan tahniah dan selamat pengantin baru buat Ustaz Azhar Idrus buat perkahwinannya yang ke-3. Tahniah juga buat isterinya Izyan...

Tetapi..

Kami sarankan untuk Stopa Ali dan Anwar untuk menurut jejak langkah Ustaz Azhar Idrus ini..dapat mengelakkan dari maksiat dan dosa..



Kalau tak mau kahwin..bersumpah lah bahawa yang dalam video-video ini bukan kamu semua..

Tapi kalau gambar kat bawah ni takleh lah nak kawin..kat Denmark je lah boleh kot..




ADUN PAS AKUI BLACKOUT DI SERDANG, TAPI DIA MENANGKAN? #BLACKOUT505


Juak-juak Pakatan Haram dok kecoh pasal SPR menipu bagi BN menang di PRU13 walaupun Pakatan Haram menang di Perak, Selangor dan Kelantan. Maka dijajalah SPR main tipu dengan adakan blackout...

Kalau betul SPR main tipu dengan blackout, mesti BN menang kan? Masalahnya, blackout tu dikatakan berlaku di DUN Seri Serdang yang dimenangi PAS, ADUN PAS tu sendiri akui [SUMBER]......So?

Takkan SPR blackout untuk bantu BN kalah kot? Sekarang siapa blackout siapa?

So YB PAS baru ni sudah kena game dengan SPR ke?

Saturday, May 25, 2013

TAHNIAH UMAT ISLAM DI #BLACKOUT505



Tu laaa..kan Harun Taib dah cakap kat bawah ni jangan join Blackout 505 kat PJ tu....


Kami pon dah kata kat SINI..jangan dengar cakap Anwar..

Kan dah jadi macam ni.. [SUMBER]
Candlelight vigil adalah haram..

**UPDATE
ada kata itu bukan semua pasang lilin tapi ada yang guna henfon...So? Matlamat menghalalkan cara? manipulasi hukum?

Majlis Fatwa pon dah cakap..

So siapa-siapa yang terlibat tu bertaubatlah..

Persoalannya sekarang..ada ke umat Islam dan ahli PAS di perhimpunan tersebut?? Jom tengok..






Hmmm...dengar cakap Anwar lagi bagus kan?



NAK DENGAR CAKAP ULAMA ATAU ANWAR #black505


PAS nampaknya dah muak dengan permainan Anwar. Namun, bukan semua pimpinan PAS begitu, pemimpin-pemimpin PAS seperti Husam Musa, Mat Sabu, Din Kuyob dan Mahfuz Omar, masih setia mengikut rentah Anwar untuk berhimpun. Pemimpin-pemimpin senior seperti Datuk Harun Taib dan jemaah Dewan Ulamanya menegah ahli-ahlinya untuk berhimpun membantah keputusan PRU hari ini.



Mana satu ahli PAS nak dengar? Tapi kalau ikutkan mereka sentiasa agung-agungkan kepimpinan ulama, tetapi adakah mereka nak dengar cakap ulama atau Anwar??
PAS masih menang di Kelantan dan dapat jadi Exco di Selangor...takkan masih nak bantah? Kalau nak bantah, bantah lah semua keputusan termasuk di tempat yang mereka menang!

Friday, May 24, 2013

SIAPA DOK LAYAN DIA NI LAGI MAKNANYA...



Anwar tak habis-habis meroyan dengan menyalak kata PRU 13 ada penipuan..

Dia siap kata, walaupun ada penipuan, Pakatan Haram tetap dapat undi popular 51%...



Wei sengal..Kalau SPR pakat nak menangkan BN, baik dia bagi BN 80% ke 99% ke..buat apa dia nak bagi 51% undi pada hang...Lagi satu..sejak bila undi popular dikira pakai oi!

Lagi satu, kalau SPR main tipu dengan BN, baik dia bagi BN menang 2/3 ...
Sibuk sangat pasal Obama ucap tahniah pada Najib...apa pasal Anwar sentap sangat? Kena ke ada restu dari US..kalau pon US kata ada "concern over reported irregularities"..siapa mangkak yang report tu?

Report je lebih..bukti tarak! Sampai ke sudah bukti 40,000 Bangla yang Anwar kata mengundi tu takde pon..

Yang ada ialah bila geng-geng Pakatan pergi tangkap rakyat Malaysia yang berketurunan mamak yang mereka sangka Bangla..tak ke kurang ajar!!

Thursday, May 23, 2013

LEPAS SPENDER, PAS SUKA COLI PULAK #StopaSpender





PAS ni nama je parti Islam..tapi suka benda yang bukan-bukan..
Mustafa Ali yang telah kantoi dengan video "Stopa Spender" nya sampai ke hari ini tak kena apa-apa tindakan dari PAS..lepas gitu je..tapi takpe..Allah Maha Adil..

Terbaru Pesuruhjaya PAS yang baru yang juga Naib Presiden PAS iaitu Mahfuz Omar dalam ucapannya menunjukkan kesukaan mulutnya ucap cakap-cakap benda lucah dan berunsur seksual..tak caya tengok video kat bawah ni (credit untuk Team Media Kedah)


Beginikah yang dikatakan parti Islam? Beginikah yang dikatakan pemimpin Islam?? Sampai baju dalam pon nak cakap untuk raih undi dari rakyat??

Oppss..sori..Nik Aziz kata kalau gantung banner dan poster PAS boleh pahala, orang UMNO solat tak dapat pahala..patut la pemimpin PAS boleh cakap apa-apa pon...

Sunday, May 19, 2013

TUKAR KERAJAAN TANPA PILIHANRAYA?ANDA MAU?



PAS nampaknya senyap dalam isu nak guna jalanan sebagai pentas tukar kerajaan. DAP pula tak nyatakan direct tapi mahukan Anwar dan PKR lakukan dan mereka akan tengok macamana..kalau ada peluang dia sauk la..Repot Polis dari Karpal pasal tak setuju guna demonstrasi untuk ubah kerajaan itu wayang je la kot..

Kita sebagai rakyat biasa ni cuba fikir kalau ada pihak nak tukarkan kerajaan BUKAN MELALUI PILIHANRAYA..APA AKAN JADI?? Aman kah? Harmoni kah? 
Budak mentah kat dalam video di bawah ni cakap dia tak sanggup nak tunggu 5 tahun lagi diperintah di bawah BN..




Eloklah tu..dah kena cekup oleh pihak Polis..

Saturday, May 18, 2013

ANWAR DAH MULA TUGASNYA SEBAGAI PENSYARAH SEJARAH?..

Sekadar gambar hiasan..


Ya..memang Anwar dah mula tugasnya sebagai pensyarah sebagaimana yang dia janjikan jika dia gagal menawan Putrajaya...Anwar memilih matapelajaran sejarah..tak caya baca kat bawah ni..



Ya..sejarah yang dia cipta sendiri dengan mengatakan bahawa US serang Iraq atas sebab nak pulihkan demokrasi.. Benda itu budak sekolah pon tau US serang Iraq kerana minyak..dan US sendiri pon bagi alasan serang Iraq kerana Iraq ada Weapon of Mass Destruction kelolaan arwah Saddam Hussain..So celah mana sejarah yang Anwar ajar ni?? EPIC FAIL!!

Thursday, May 16, 2013

PEMIMPIN PR PUN DILANTIK MENTERI?? #Kabinet2013


Pemimpin PR pun ada yang diberi tanggungjawab jaga kementerian?? Memang ada..semua Kementerian baru diwujudkan..

Berikut adalah jawatan serta kementerian yang diberi tanggungjawab kepada pemimpin Pakatan Haram

Anwar Ibrahim
Perdana Menteri Menunggu (sampai ke sudah) - Prime Minister in Waiting (forever)
Kementerian Perhimpunan
Kementerian Penipuan
Kementerian LGBT
Kementerian Pembangunan China Doll
Kementerian Keselamatan dalam Seluar

Nurul Izzah Anwar
Menteri
Kementerian Kemurtadan
Kementerian Pemfitnahan
Kementerian Pembunuhan Karakter

Tian Chua
Menteri
Kementerian Penaklukan Sabah

Azmin Ali
Menteri
Kementerian Gimik
Kementerian Aiskrim

Lim Kit Siang
Menteri
Kementerian Hak sama rata
Kementerian Perkauman

Lim Guan Eng
Menteri
Kementerian Terowong (Dengan Tol)

Khalid Samad
Menteri
Kementerian Meliberalkan Kalimah Allah

Mustafa Ali (Dilantik Senator)
Menteri
Kementerian Sepender
Kementerian Roti

Khalid Ibrahim
Menteri
Kementerian Manifesto bukan Janji

Nizar Jamaluddin
Timbalan Menteri
Kementerian Penipuan

Siapa ada idea boleh sambung

Wednesday, May 15, 2013

ANWAR JUGA UMUM KABINET NYA?? #kabinet2013





Anwar juga umum kabinet nya ke? Sibuk sangat nak berhimpun sana sini..dulu janji kalau tak menang nak jadi profesor lah, jadi pendakwah lah...sampai sekarang habuk pon tarak..Ucap tahniah pada Khalid Ibrahim sebab dilantik jadi MB tapi tak iktiraf keputusan SPR...apa punya sengal?

Jom tengok siapa yang dilantik Anwar jadi kabinetnya......

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
\   |   /
\  |  /
\ | /
\|/



Monday, May 13, 2013

FAKTA YANG MENAKUTKAN: UMNO PALING POPULAR PRU13?


Juak-juak Pakatan tak habis-habis cakap pasal undi popular walaupun di Malaysia ini bukan undi popular yang menentukan kemenangan dalam pilihanraya.

Kalau nak dikira popular satu-satu parti, UMNO lah paling popular dari semua parti-parti yang bertanding jika dikira secara individu..

Tak caya tengok kat bawah ni..


Jika dikirakan, UMNO memperoleh 3,241,286 undi mengatasi semua parti-parti bertanding jika dikira secara individu. Jumlah undi tersebut membentuk 25% daripada jumlah keseluruhan undi pada PRU13 lalu.

Paling dekat ialah Parti Keadilan Rakyat a.k.a Pil Kudakan Rakyat yang mencatat undian sebanyak 2,254,328. DAP pula mencatatkan 1,736,267 undi dan PAS cuma 1,633,389 undi. Parti-parti lain pula secara masing-masing mencatatkan bawah dari 1 juta undian termasuk MCA, MIC dan parti-parti lain di negeri Sarawak yang SEBENARNYA memberi dokongan penting kepada kemenangan Barisan Nasional. Bermakna, UMNO adalah parti paling popular dari semua parti-parti yang bertanding di Malaysia ini. PAS pon jauh terkebelakang..

Bukan menidakkan sumbangan parti-parti komponen di Sabah dan Sarawak, kerana tanpa mereka, BN pasti berkubur, tetapi kami ingin menunjukkan bahawa bukan undi popular yang menentukan kerajaan di negara ini. Jadi juak-juak Pakatan tak payah lah nak bising-bising pasal undi popular dan sebagainya.

Di U.S sana pakai undi popular kah??

Friday, May 10, 2013

[VIDEO] SAY NO TO RACISM! KAMI PON BENCI PERKAUMAN!





Kami di Ikrar Pemuda suka kehidupan harmoni di Malaysia..tak kira Melayu, Cina atau India..maka kami juga ingin menyatakan sokongan kami terhadap penentangan sikap rasisme di dalam negara ini..

Supaya tak terjadi seperti di dalam video di bawah ini: