f December 2012 ~ Ikrar Pemuda

Monday, December 31, 2012

HASIL DAKWAH SAMBIL MENIAGA TANAH PAS

Pas terutama Nik Aziz, selalu kata macam-macam pada Umno. Dia kata Umno tolak Islamlah, tak sebarkan Islamlah ape lah ini lah..persoalannya Pas ada ke dakwah elok2 pada Dap? Inilah hasil dakwah Nik Aziz melalui bisnes tanah di kelantan kepada kafirun Dap, Ngeh Koo Ham... iaitu samakan kitab suci Al-Quran denhan kitab injil..bukti kat bawah ni...

Sunday, December 30, 2012

PEMIMPIN MANA HINA GURU?

Itulah yang kami dengar di Buletin Utama tadi...berkenaan isu kafir di antara Hj Hadi dengan penulis Buku KAFIRKAH AKU. Hadi kata penulis hanya cikgu sekolah yang hanya tau ajar ABC... Kalau benar pon dia cikgu...Apa masalah Hj Hadi?  Hina sangatkah? Dulu Hj Hadi tu kerja apa?

HADI PERKECIL TVPAS?

Kesian TvPas...Presiden sendiri tak mau guna tv sendiri untuk jawab isu amanat sampahnya.

Apa pasal agaknya? Diorang cakap media mereka telus dan tepat dari sumber? Tapi macamana pulak Presiden sanggup pulak guna rtm dan tv3 yang Pas selalu kata penuh dengan fitnah dan hanya pro-BN?. Sah Pas ni takde pendirian...

Saturday, December 29, 2012

PRESIDEN PARTI MANA JILAT LUDAH SENDIRI?

Tak sangka pemimpin yang kira level dalam parti paling tinggi kedudukan sanggup jilat ludah yang parti dia ludahkan.
Dulu-dulu bukan main PAS kutuk kow kow dan boikot media-media seperti RTM, TV3, ntv7 dan lain-lain...
Sekarang sanggup jilat ludah sendiri nak jelaskan isu amanat sampah yang pernah dia sebarkan dulu dan nak buat di channel2 yg dulu dia boikot dan kutuk!
Ada ka patut...nak bukti?...
Ini buktinya...

HIMPUNAN OREN SINDIR NIK AZIZ?

Punyalah munafik orang-orang Pas buat demo otak oren depan bangunan Felda. Ketika warga felda banyak dapat faedah tanpa mengira fahaman politik, hanya kerana dengar hasutan ejen2 syaitan mereka berdemo...
Yang pelik, projek Ladang Rakyat di Kelantan yang tanah-tanahnya disapu Menteri besar kelantan tidak pula mereka demo kan...mereka marah Isa samad tak turun ambil memorandum mereka tapi mereka tutup sebelah mata bila Nik Aziz tak jawab langsung isu pemilikannya dan isterinya ke atas tanah ladang rakyat sepertimana didedahkan ketua pembangkang kelantan, alwi che mat...

Thursday, December 27, 2012

PEMIMPIN BN SAPU TANAH RAKYAT??


BN bakal lingkup...

Penat-penat PM turun jumpa rakyat, buat jelajah sana buat jelajah sini..rupa-rupanya ada orang-orang BN buat khianat pada rakyat..macamana nak menang?

Nak tau siapa orang BN rembat tanah orang miskin?

Baca kat bawah ni..

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Dato’ Nik Aziz Nik Mat – Lot 51 di kawasan Relai, Gua Musang bernilai RM40,000 pada 20 Disember 2000

*Datin Tuan Sabariah – Lojing 1, Lot 29, Gua Musang pada 21 Disember 1997

* Dato’ Abdul Halim Abdul Rahman – Lot 99 di kawasan Relai, Gua Musang bernilai RM45,000 pada 18 Disember 2000

* Datin Aminah Abdullah (isteri Abdul Halim) – Lot 100 di kawasan Relai, Gua Musang bernilai RM45,000

* Ahlaami Abdul Halim (anak Abdul Halim) – Lot 101 di kawasan Relai, Gua Musang bernilai RM45,000

* Adlina Abdul (anak Abdul Halim) – Lot 102 di kawasan relai, Gua Musang bernilai RM45,000

* YB Zulkifli Yaakob (ADUN Guchil) – Lot 105 di kawasan Relai, Gua Musang bernilai RM44,000

* YB Abdullah Yaakub (ADUN Air Lanas) – Lot B08 di kawasan Jeli bernilai RM25,000

* YB Omar Muhammad (ADUN Perupok) – Lot B35 di kawasan Jeli bernilai RM36,000

* YB Nasharuddin Daud (ADUN Meranti) – Lot A120 di kawasan Jeli bernilai RM20,000

* Penceramah Pas, Razak Abas – Lot 37 di kawasan Jeli bernilai RM35,000

* Pengurus Besar PKINK (Jawatan ketika itu)Hanifa Ahmad – Lot 23 di kawasan Jeli bernilai RM35,000 pada Disember 1997.

* Timbalan Pengurus Besar PKINK ( jawatan ketika itu), Wan Adnan Abdul Kadir – dua lot termasuk Lot 39 bernilai RM45,000 pada Disember 2000.

sumber: http://theunspinners.blogspot.com/2012/12/nik-aziz-dan-isteri-sebat-tanah-orang.html

Eh-eh...itu bukan nama orang PAS ke? Itu...itu nama tuan guru...mursyidul am PAS..takkan lah dia ambil tanah rakyat??

Bukan dia tu..bukan dia..ini semua fitnah UMNO..PASTI INI FITNAH AMENO..


Tapi kenapa tiada langsung jawapan dari MB dan ADUN-ADUN serta orang-orang PAS yang terlibat?? kenapa mereka diam?? 

Bawah ni ada bukti...

DOA KO BN MUL A MENAMPAKKAN HASIL!?


Beberapa hasil daripada doa KO BN yang PAS buat kita telah nampak...jangan main-main..doa ulama tu..

1) DAP yang dok bising-bising marah kepada BN kononnya kerajaan yang diperintah BN amalkan kronisme, nepotisme dan isme lain termasuk isme alif...rupa-rupanya lagi teruk..Tanah di negeri lain diberi hak untuk berniaga oleh Tuan Guru PAS sendiri..

2) Pada hari Krismas, DAP melalui Lim Guan Eng menyokong penggunaan perkataan Allah oleh bukan Islam walaupun majlis fatwa dah kata tak boleh..dan ulama-ulama pon bersepakat tak boleh..

3) Untuk kedua-dua isu di atas..Anwar senyap sunyi...

Adakah ini hasil doa KO BN? Fikir-fikirkanlah...

Wednesday, December 26, 2012

UMNO YANG BAGI TANAH PADA DAP DI KELANTAN?


Bila setiausaha akhbar Nik Aziz memberi press statement berkenaan isu pemberian tanah di Kelantan, maka berbondong-bondonglah pencacai2 PAS share di facebook. Walhal satu bukti takde pon ditampilkan itupun hanya ada surat kelulusan menteri yang dijadikan cubaan mengaitkan BN dengan isu ini. Yang lain hanya kenyataan semberono sahaja. Kalau mcm tu pencuri yang dituduh mencuri bolehla buat press statement dan tulis di FB untuk mengatakan yang dia tak mencuri!

Rakyat tidak mudah diperbodohkan. Berikutan kenyataan akhbar oleh S/U akhbar Nik Aziz, banyak persoalan timbul...antaranya:


1) S/U akhbar Nik Aziz kata projek tersebut DITAWARKAN kepada Upayapadu...apa maksud tawar? Tak buka tender kah?

2) Kata syarikat upayapadu yang sign agreement JV dengan Yayasan Islam Kelantan pada tahun 2006 telah gagal pada 2007...kenapa kerajaan Kelantan masih teruskan JV dgn upayapadu lagi?

3) Bila Tengku Wong, iaitu bos asal upayapadu tinggalkan syarikat tersebut, DAP bersaudara Ngeh & Nga datang menyelamatkn upayapadu dan jadi bos upayapadu...bukankah ini namanya kroni? Kenapa tak kroni? Sebab DAP geng PAS lah..Bila Ngeh dan Nga jadi pemilik syarikat yang ada bisnes dengan agensi kerajaan negeri, sepatutnya MB kena la ambil tindakan..sebab nanti sudah pasti ada conflict of interest...

Terbaru setiausaha akhbar nak alihkan isu ini kepada Awang Adek yang dulu Timbalan Menteri Kemajuan Wilayah dan Bandar. Dia kata Awang Adek luluskan dulu.



Dah dia kata alasan permohonan tersebut untuk kemajuan ekonomi negeri Kelantan, dah tentu lah dia lulus. Kalau masa tu dia tak lulus..nanti kata Kerajaan Pusat berat sebelah pulak!

S/U akhbar Nik Aziz juga kata projek itu bukan projek rahsia..kalau bukan rahsia..apa pasal Ngeh Koo Ham menggelabah gila sampaikan tuduh PAS dedahkan dokumen keluar nama dia dan sepupu dia?

Nampak tak cara diorang nak pusing...dasar penipu!

Terbaru menurut laporan blog semalam [sini], kenyataan Fadli Shaari berkenaan pajakan tanah kepada Upayapadu adalah selama 50 tahun, tapi dalam dokumen kata 70 tahun..mana satu yang betul ni??


SUMBER: sini, sini dan sini

Monday, December 24, 2012

DAKWAH PAS BERJAYA LAGI..YEYY!!


Tahniah PAS...sememangnya tak rugi mereka bersama DAP dalam Pakatan Rakyat. Kebolehan PAS dalam berdakwah Islamiah terbukti berkesan...walau kita selalu kutuk-kutuk PAS sebab hanya nak mempolitikkan agama Islam dan asyik berceramah keji-mengeji orang2 UMNO yang juga umat Islam, kejayaan mereka berdakwah dan mentarbiah rakan-rakan mereka dalam Pakatan tampak berhasil..

INI BUKTINYA!

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..

.
.
.
.
..
Berjaya kan???
Puuii!!!!


PM CAKAP CILAKO?




Di Selangor, begitu ramai anak Kelantan berkelana mencari rezeki. Peluang pekerjaan dan ekonomi yang kurang di negeri sendiri mengakibatkan mereka berhijrah. Betul ke tiada peluang?

Macamana nak ada peluang di negeri sendiri kalau peluang tersebut diberi kepada orang dari negara lain yang ada talian politik?

Itulah yang terjadi dalam isu pemberian tanah balak lebih 4,000 hektar di Gua Musang kepada syarikat yang dikuasai pemimpin DAP dari Perak. 

Presiden Persatuan Anak-anak Kelantan (PAKATAN), Datuk Dr Noordin Abdul Razak dalam laporan Berita Harian hari ini ada menyebut, "...tanah balak itu sepatutnya digunakan untuk manfaat lebih sejuta penduduk negeri berkenaan, terutama penduduk miskin.

...anak Kelantan yang bekerja keras di perantauan memberi sumbangan besar kepada pembangunan negeri itu dengan membawa balik rezeki ke kampung halaman mereka.

“Janganlah segala perkara dilakukan hanya berkaitan dengan kepentingan kepartian, sebaliknya nasib rakyatlah yang harus dibela dan diberi keutamaan,” katanya kepada Berita Harian.

PEMIMPIN PAS AKAN LAWAN HJ HADI?



Siapa pemimpin PAS yang akan menentang presidennya, Hj Hadi?


Sebelum itu jom kita baca-baca kat bawah ni.

Ini merupakan amanat Hj Hadi:


"Saudara-saudara sekelian percayalah,
Kita menentang UMNO, bukan kerana nama dia UMNO. Kita menentang Barisan Nasional bukan kerana dia lama memerintah kerajaan. Kita menentang dia ialah kerana dia mengekalkan perlembagaan penjajah, mengekalkan undang-undang kafir, mengekalkan peraturan jahiliyah. Oleh kerana itulah kita menentang mereka. Oleh kerana itulah kita menghadapi mereka. Oleh itulah kita cuba berlawan dengan mereka.

Percayalah saudara-saudara sekelian,

Perjuangan kita adalah jihad, ucapan kita adalah jihad, derma kita adalah jihad. Bergantunglah kita kepada Allah dengan (menghadapi) puak-puak ini kerana kalau kita mati melawan puak-puak ini, mati kita adalah syahid. Mati kita adalah Islam. Kita tidak perlu masuk Buddha, Kita tidak perlu masuk Hindu, Kita tidak perlu masuk Kristian, Tapi kita menjadi kafir dengan mengamalkan 'politik suku, agama suku'."

Hj Hadi kata pada waktu itu DIA AKAN MENENTANG SESIAPA YANG KEKALKAN PERLEMBAGAAN PENJAJAH. Dan Hj Hadi refer pada perlembagaan negara Malaysia lah..takkan perlembagaan negara Uganda kot.


Tapi setelah PAS dan Pakatan Rakyat memenangi banyak kerusi dan menawan beberapa negeri pada 2008, PAS sokong buku Jingga. Dalam Buku Jingga tertulis:



Muafakat asas yang membentuk Dasar Bersama adalah ketulusan parti-parti Pakatan Rakyat meletakkan Perlembagaan Persekutuan sebagai kompas perjuangannya. Tiga perkara pertama yang diangkat dalam Dasar Bersama adalah komitmen Pakatan Rakyat untuk:

1. Mempertahankan Perlembagaan Persekutuan, Islam sebagai agama bagi Persekutuan dan agama-agama lain boleh diamalkan dengan aman dan damai di mana-mana di negara ini serta melindungi kedudukan istimewa orang Melayu dan anak negeri mana-mana antara Negeri Sabah dan Sarawak dan kepentingan sah kaum-kaum lain sejajar dengan Perkara 153.

Sekarang Hj Hadi sebagai Presiden PAS, menyokong penuh Buku Jingga yang menyokong untuk MEMPERTAHANKAN PERLEMBAGAAN PERSEKUTUAN YANG DULUNYA DITUDUH SEBAGAI PERLEMBAGAAN PENJAJAH DAN AKAN DITENTANGNYA..

Jadi kini adakah Hj Hadi dikira sebagai MENENTANG DIRINYA SENDIRI? Dia sendiri buat statement menentang, tapi last-last dia sokong plak...bingung betul lah presiden ni..

Itu pon ada gak yang menyokong parti sebegini yang halatuju dan asas pemikiran pemimpinya berkecamuk dan huru-hara..harap pada jubah dan serban untuk mengaburi mata rakyat je..puiii!



Saturday, December 22, 2012

PANAS! BANJIR LAGI! TERIMA KASIH PAKATAN!


Menurut laporan yang baru kami terima tadi, di kawasan Serdang; Taman Sri Serdang, Kembang Sari, Serdang Jaya dan sewaktu dengannya ditimpa musibah banjir lagi. Kali ini dikatakan lebih teruk dari yang terjadi September yang lalu.


Kenapa bila hujan lebat saja, kawasan Serdang ini dinaiki banjir? Salah UMNO kah? Salah Najib kah?

Mana letaknya tanggungjawab kerajaan negeri? Bagaimana sistem perparitan di kawasan ini? Rakyat dah penat asyik nak kena basuh rumah..itu belum kira kerosakan kenderaan, perniagaan dan sebagainya..nasib baik cuti sekolah, kalau tak jadi macam haritu bomba selamatkan murid di sekolah..

Apa pon terima kasih Khalid Ibrahim...puii!!

Thursday, December 20, 2012

VIDEO PEMIMPIN DAP GHAIRAH...





Ghairah apa?

Ya..mereka ghairah nak UBAH Malaysia...apa yang mereka nak ubahkan?..jom kita bandingkan kedua-dua video di bawah...


Antara video DAP...




Dan video ini..



DAP nampaknya cargass dalam usaha mereka ingin MENGUBAH Malaysia ke arah yang mereka mahu..

Nampak dalam video Rocket tu kebanyakannya mata sepet belaka...Melayu bertanding dalam pemilihan pusat DAP pon tewas...ahli Melayu DAP boleh dikira...Jadi apa yang DAP mahu ubah tu??

Orang Melayu jangan seronok sangat bermain dengan api...

Wednesday, December 19, 2012

PAS UBAH IMEJ LAGI?



Bendera baru PAS?



Eh kenapa pulak jadi macam ni?



Sebab..



Eh...biar betul???

Bukan ke..


Dan..




Boleh ke macam tu??

Tuesday, December 18, 2012

NAJIB LANTIK ANAK PEGANG JAWATAN PARTI?


Hahahah...kalau betul PM nak buat macam tu pasti kena bahan dek puak-puak PAS..

Tapi kalau DAP buat macamana?

DAP bukan parti demokratik seperti yang tertulis pada namanya..Cuba tengok undian dalam Kongres DAP baru-baru ini untuk memilih CEC atau Central Executive Committee..


Lim Kit Siang - 1607

Lim Guan Eng - 1576
Karpal - 1411
Chong Cheing Jen - 1211
Anthony Loke - 1202
Wu Him Ven - 1202
Tan Kok Wai - 1199
Gobind Singh - 1197
Tony Pua - 1162
Teng Chang Khim - 1152
Fong Kui Lun - 1137
Nya Kor Ming - 1075
Chong Eng - 1006
Chow Kon Yeow - 986
Liew Chin Tong - 984
M.Kula - 984
Boo Cheng Hau - 958
Teresa Kok - 925
Teo Nie Ching - 903
Ngeh Koo Ham - 824


Bukan sahaja dikuasai anak beranak Lim, tetapi sorang Melayu pon tadek!

Adakah dengan demokrasi anak beranak boleh duduk di hirarki teratas parti dengan undian tertinggi dan kedua tertinggi??

Ini bukan demokrasi...ini namanya DINASTI!!

Dinasti apa?? Dinasti Lim..

Jika asas sebegini pon mereka dah kantoi besar...bagaimana pula kalau mereka tadbir kerajaan kelak?

Adakah dengan mengangkat anak beranak di tempat pertama dan kedua tertinggi parti itu telus?
Adakah dengan mengangkat anak beranak di tempat pertama dan kedua tertinggi parti itu transparent?
Adakah dengan mengangkat anak beranak di tempat pertama dan kedua tertinggi parti itu akauntibility?
Adakah dengan mengangkat anak beranak di tempat pertama dan kedua tertinggi parti itu kompetensi?

Puuuuiii!!

BAJET 2013 MENYUSAHKAN RAKYAT!


Bajet 2013 MENYUSAHKAN RAKYAT?

.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
Ye ke?


Hahahah...


Bukanlah...

Bukan bajet yang PM bentangkan..

Tapi..


Bajet NEGERI SELANGOR 2013 LAH!!

Kata Negeri Kebajikan..

tapi apa kejadahnya jadi macam ni??



  • menaikkan bayaran 90 jenis lesen perniagaan di bawah Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ) mulai tahun hadapan.
  • kenaikkan cukai pintu termasuklah rumah kebajikan orang tua, rumah orang kurang upaya, pusat penjagaan kanak-kanak
  • pihak berkuasa tempatan turut mengenakan bayaran ke atas 32 jenis premis yang sebelum ini dikecualikan di bawah kerajaan Barisan Nasional (BN).
  • Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) akan menaikkan cukai pintu 10 kali ganda bagi penduduk di kawasan Kampung Baru, Sungai Buloh, dan Kampung Baru Subang.
  • kenaikan cukai ini berlaku hampir setiap tahun apabila ianya meningkat dari tahun 2011 dan 2012. Saya mendapat maklumat ada penduduk yang membayar cukai pintu sebanyak RM1,470 pada tahun 2011, menerima notis bayaran sehingga RM23,040 pada 2013"


[sumber di sini]


Ini ke kerajaan berkebajikan!! Haaak tuii!!!

Monday, December 17, 2012

FAKTA LAWAK: DAP UNTUK SEMUA KAUM


Kah kah kah....

DAP untuk semua kaum ke?

Siapa pemimpin-pemimpin majoriti mereka...kaum apa? Keluarga siapa?

Mana Melayu? Mana Islam?

Kah kah kah...

Lagi mau tuduh UMNO rasis..puii!!!

DAP DAN ANWAR SEBUT PLURALISME, PAS DIAM?



DAP kata mereka perjuangkan pluralisme..itu Lim Kit Siang cakap..

The basis of DAP reaching out, engaging and co-operating with PAS in Pakatan Rakyast is not on Islamic state or hudud, but on the principles of promoting democracy, pluralism, cultural diversity, human rights, women’s rights and development in Malaysia.  

Translation: Asas DAP mendekati, melibatkan diri dan bekerjasama dengan PAS dalam Pakatan Rakyast bukan negara Islam atau hudud, tetapi atas prinsip menggalakkan demokrasi, pluralisme, kepelbagaian budaya, hak asasi manusia, hak-hak wanita dan pembangunan di Malaysia.

Apa pula kata Anwar?

Ini ucapan yang dia bangga-banggakan yang berlaku di London School of Economics..antaranya..


Pada hari ini, kebebasan beragama (freedom of religion) yang tidak ada Pluralisme Agama (religious pluralism), adalah tertanam teguh sebagai kebebasan dalam perlembagaan dalam negara-negara demokrasi.

Dengan demikian, maka memihak kepada sesuatu agama (tertentu sahaja) dan tidak yang lain atau memberikannya kedudukan yang mengorbankan yang lain boleh dianggap sebagai bertentangan dengan semangat pluralisme agama.

...

Kalaulah kita menerima bahawa (kita) boleh menjadi kesatuan dalam kepelbagaian, maka pluralisme agama adalah satu tenaga penyatuan tersebut, (dan) bukannya faktor perpecahan. Itulah jalannya untuk kita keluar daripada kegelapan kepada cahaya, daripada perang kepada damai, daripada kebencian dan kejahatan kepada kasih sayang dan kebaikan.





Tapi bila balik di Malaysia..bukan main hebat Anwar hina Dato' Seri Jamil Khir, menteri di Jabatan Perdana Menteri yang menjaga hal-ehwal agama negara.

Dia kata Jamil Khir mana layak berucap di London School of Economics pasal agama..sedangkan dia berucap di situ..dan berbicara pasal pluralisme..orang kata dia sokong pluralisme dia marah..

Tapi pelik jugak bila ucapannya di London itu ditarik balik dari blognya apa kes??

Baca kisahnya di sini.


Sunday, December 16, 2012

PENASIHAT SULTAN DAN MAJLIS AGAMA GENG UMNO?

Pesuruhjaya PAS jadi rappers..


PENASIHAT SULTAN DAN MAJLIS AGAMA GENG UMNO?

Itu adalah tuduhan Pesuruhjaya PAS Selangor Dr. Rani. Dia mengulas titah Sultan dalam satu wawancara di Utusan, tapi dia pergi hentam UMNO sesuka hati dia.

Dia siap bagi warning kepada pihak-pihak di atas agar berhati-hati supaya tidak jadikan Baginda Sultan Selangor bias..Hah?

Apa ke sengal sangat Pesuruhjaya PAS ni?? Walhal Sultan dah terang-terang bertitah menjelaskan pendirian baginda..

Antara kata-kata Dr Rani ialah:

Mengulas lanjut perkara tersebut, Dr Rani mengharapkan semua pihak, khususnya Umno, supaya tidak lagi cuba ‘mempengaruhi’ Sultan untuk kelihatan ‘bias’, yang akhirnya persepsi negatif dilemparkan terhadap baginda.

Tegas Dr Rani, pihak yang terbabit menasihati Sultan sama ada di Istana, mahupun dalam MAIS, JAIS dan SUK harus berhati-hati dan jangan sekali-kali mencemar kemuliaan baginda dengan agenda Umno.

“PAS Selangor amat menyanjungi Tuanku dan berharap para penasihat Sultan memastikan selepas ini sebarang kenyataan yang hendak dibuat atas nama baginda, hendaklah berhati-hati harus tidak dilihat ‘bias’,” ujarnya.


Apa ke sengal sangat dia ni?? Dia tak faham ke apa baginda Sultan titahkan? Atau dia memang sengaja mengambil kesempatan?



Kalau Dr. Rani ni hidup di zaman dulu..dah lama kena hukum..

Ulasan lebih terperinci oleh Ketua Pembangkang Selangor ada di sini

Kalau

Thursday, December 13, 2012

PAS PATUT TERIMA KASIH PADA ISA SAMAD?



Ya..PAS patut terima kasih pada Isa Samad, Pengerusi FELDA sebab tak heret sama PAS dalam tuntutan minta maaf di dalam tuduhan FELDA jual kelapa sawit kepada Israel.

Menurut laporan Utusan, selain Mazlan Aliman, Harakah dan Suara Keadilan, hanya Parti Keadilan Rakyat satu-satunya parti politik termasuk dalam tuntutan tersebut, manakala PAS nampaknya terlepas.

Itu pun bergantung kepada notis 14 hari yang diberikan kepada mereka untuk tarik balik serta minta maaf di atas tuduhan mereka itu. Jika mereka semua berdiam diri, mereka bakal di saman...mungkin kalau saman boleh masukkan PAS sekali hehehe..

Wednesday, December 12, 2012

KATA KATA ABBY ABADI TERBUKTI BETUL #aduhai




Siapa berani nafi kata-kata Abby di Twitter...berani ke? Dia cakap betul apa..apa pasal nak marah-marah kat dia..

Tengok twitter dia ni..


Siapa kata dia salah?

Cube tengok bukti kat bawah ni..



SIAPA TAHU BEZA GAMBAR-GAMBAR PANAS NI?

ni gambar hiasan je..



Bezakan gambar-gambar di bawah...

Gambar A


Gambar B


Gambar C

dan..

Gambar E

Siapa tak perasan perbezaan...dia anak.......

.............................................Anwar..hehehe..



Nak tau jawapannya?

Cuba tengok bendera yang dibawa....

So siapa yang mempolitikkan isu Palestin ini?




Tuesday, December 11, 2012

ROBOH KUIL: UMNO YANG ROBOH??


Pandaila UMNO yang roboh...asal ada masalah je..UMNO atau BN yang kena..siapa yang memerintah di Selangor? UMNO ka?

Tapi nampak sangat Pakatan dah menggelupur isu roboh altar hindu di sepang ni..

Mula-mula Exco Selangor, Xavier Jayakumar kata macam ni..



Selepas menerima banyak kecaman dan rakyat kaum India sudah mula mahu protes, Xavier Jeyakumar tukar cerita pulak..


Dia salahkan pegawai Majlis Perbandaran Sepang pulak...

Apasal dari haritu tak salahkan pegawai-pegawai tersebut??

Khalid Ibrahim apa pasal senyap? Anwar mana? Dulu tipu kaum India pasal buah pala..la ni takut terus nak komen pasal kaum India..haaa..

Hindraf mana pulak? Bila dah ada kuasa semua senyap...

Monday, December 10, 2012

MALU UMNO! UMNO PATUT TIRU CARA PAS..


UMNO BN dah 50 tahun pegang kuasa...macam-macam kelemahan ada....korupsi, nepotisme dan macam-macam...

Patut bagi PAS sebab PAS ikut Islam...PAS pandai mentadbir..tak percaya?

Kalau tak percaya..

Baca ni:


Kerajaan PAS Kedah lantik Exco jadi YDP PBT... [baca kat sini]

UMNO ada buat ke? kalau berani buat la! Takkan takot kooott!!


[KANTOI] PM AMBIL BANGLA JADI PENGUNDI??



BN dah makin teruk...sampaikan terpaksa impot bangla jadi pengundi..termasuk lah PM kita...ish ish ish..tak sangka PM kita macam ni..macamana BN nak menang! Tengok gambo kat bawah ni..






Hahahha..sempoilah PM kita bersama Datin Rosmah..minum teh tarik di warung...belakang tu pekerja-pekerja warung tu ajak PM bergambar..itu pon PM layan..memang sempoi..heheheh..

Gambar ini dirakam ketika kunjungan PM ke Restoran Raju, PJ baru-baru ini..




Friday, December 7, 2012

ARTIS JAUH LEBIH BAGUS DARI PEMIMPIN PAS





Bezakan gambar-gambar di atas ini..

dengan  gambar dan video di bawah ini..





Itu Parti yang perjuangkan Islam? ke perjuangkan Syiah??? Apsal nak sangat ke Syria tu??