f February 2012 ~ Ikrar Pemuda

Wednesday, February 29, 2012

ANCAMAN RADIASI DI SHAH ALAM?


Habis la penduduk Shah Alam...ada kilang rare-earth kat sana...tak lama lagi ada la penduduk-penduduk Shah Alam termutasi jadi X-Men....


Bila nak buat Himpunan Kahak Hijau kat Shah Alam?

sumber:
http://apanama2020.blogspot.com/2012/02/rare-earth-factory-in-selangor.html
http://khairulryezal.blogspot.com/2012/02/kilang-rare-earth-di-selangor-negeri-di.html

BUKAN MELAYU JADI TIMBALAN PRESIDEN PAS...SYABAS


Tahniah kami ucapkan kepada PAS yang sedang mengalami TRANSFORMASIN mengikut acuan yang Anwar dan DAP mahu. Jika benar, diharap agar PAS segera berbuat demikian dengan melantik bukan Melayu atau bukan Islam memegang jawatan berkenaan.

AhLI PAS tak payah la nak terkejut beruk pon...sebab DAP dah awal-awal lagi letak jarum mereka dalam PAS iaitu melalui penyokong kuat Syiah dan Komunis iaitu Mat Sabu menjadi Timbalan Presiden. Mat Sabu=komunis dan komunis tak sokong apa-apa agama....atheis/kafir...jadi apa nak heran?

BONEKA DAP DALAM PAS TENGAH MENYANYIKAN LAGU KOMUNIS..



diharap agar PAS terus dengan TRANSFORMASIN ini...

LYNAS: DUNIA MAHU TAPI MALAYSIA TOLAK? #HimpunanHijau 2.0 #AntiLynas @fuziah99

Kenapa Pakatan beriya-iya mahu projek Lynas digagalkan. Dan kenapa mereka tidak mahu beri fakta sebenar kepada rakyat, tetapi lebih menakut-nakutkan dan mengaitkan isu Lynas dengan tragedi di Fukushima? Karam Singh Walia relaks je pegang rare earth ni..staf-staf Lynas kat Perth tak mati pon kerja kat sana?



Pada masa yang sama, negara-negara lain di dunia berlumba-lumba untuk menjadi pemain utama bagi tanah jarang atau rare earth sebagai sumber tenaga alternatif baharu. Thorium adalah satu unsur yang diperoleh dari rare earth ini dikatakan mempunyai sumber tenaga yang lebih besar dari uranium dan jauh lebih besar daripada arang batu jika dibanding dengan jumlah penggunaannya. Dan yang paling penting thorium dikatakan jauh lebih selamat berbanding uranium. Berikut adalah definisi thorium dan kaitannya dengan rare earth:



Jom tengok pula Perbandingan thorium dengan Uranium dan Arang batu


Negara-negara seperti Russia, China dan India kini sedang mendahului yang lain dalam pengujian thorium sebagai sumber tenaga mereka. Ikuti perkembangan-perkembangan dari seluruh dunia mengenai thorium sebagai sumber tenaga baru ...














Amerika juga kini sedang berusaha untuk mengejar Russia, China dan India dalam menggunakan tenaga alternatif seperti thorium ini. Barrack Obama telah meluluskan USD $8 billion pinjaman untuk pembinaan loji nuklear berasaskan sumber baharu seperti thorium ini.



Dan yang paling pelik sekali, pakar nuklear dari Pakatan Rakyat, iaitu Dr Rosli Che Mat sendiri akui yang projek Lynas bukannya projek loji nuklear dan ianya selamat, tapi kenapa Pakatan Rakyat tak mau ambil pandangan dari seorang pakar? Dan siapa Fuziah Salleh untuk kita dengar? Adakah dia pakar nuklear?

Jangan tolak tuah...jangan mudah diperbodoh oleh mereka yang memang bukan pakar..

Ikuti berita tentang thorium di bawah..


Baca lagi di sini: http://green.blorge.com/2012/02/is-thorium-the-answer-to-energy-needs/

Tuesday, February 28, 2012

LYNAS:PENDEDAHAN TENTANG RARE EARTH ESOK JAM 9 PAGI!



Ikuti pendedahan kami tentang rare earth, iaitu bahan yang digunakan di kilang Lynas yang mana kilangnya dibantah Pakatan Haram tempohari... esok jam 9 pagi!! Nantikan...

KENAPA PAS KERAH AHLI KE HIMPUNAN HIJAU 2.0?


Kalau nak ikut otak, pakar nuklear PAS yang juga ahli parlimen Hulu Langat Dr Che Rosli sendiri dah cakap yang Lynas itu adalah selamat dan Lynas bukan loji nuklear. Tapi kenapa PAS Pahang kerah 1000 ahlinya? Adakah orang-orang PAS bodoh? Pesuruhjaya PAS Pahang Tuan Ibrahim ini adakah sebenarnya jumud? Kenapa dia tolak penjelasan yang penuh fakta dan ilmu oleh ahli nya sendiri yang juga pakar dalam bidang berkaitan Lynas.

Jadi mungkin kat bawah ini adalah penyebab-penyebab dan pendorong ahli PAS untuk sertai Himpunan Hijau tempohari...




Banyak amoi seksi...ini semua adalah akibat dari pengaruh Anwarinas dalam PAS dan kegiatan Anwar sendiri bersama China Doll sampai dia dianugerah gelaran Anugerah Tuhan dan Imam Mahdi...


BINI BADRULAMIN MENGAMUK?


Siapa tak marah...baru je kawin tahun lepas..tahun ni dah nak carik lain...bini orang pulak tu..lepas tu pulak..Badrulamin ni ada bini pertama..


siap ada tujuh anak lagi dengan isteri pertama (pegang baby)..

tapi kenapa lah mahu bantu isteri orang di bilik hotel sampai jam 3 pagi? Memalukan keluarga betol lah..

Gambar diambil ketika Badrulamin berada di Mahkamah Syariah Kuantan bersama isteri pertama...Bila susah..baru ingat bini pertama

Monday, February 27, 2012

POLIS KEJAM SEMASA HIJAU 2.0?

Pakatan Rakyat memang tak tau nak jaga keamanan. Di pulau pinang punyalah huru hara berhimpun pasal Lynas, tapi itu semua salah penganjur pasal tak inform polis. Kalau apa2 jadi takkan nak salahkan polis jugak?
Cuba tengok kat Kuantan bila polis diberitahu dan polis sendiri yang kawal keselamatan. Hijau 2.0 di kuantan berlangsung dengan aman. Kuantan tu aman sampai ustaz PKR pon rasa selamat nak sakau bini orang.

SELANGOR DIPIMPIN KAKI MAKSIAT?


Apa nak jadi lah negeri Selangor ni. Ada pimpinan pun penuh dengan kemaksiatan. Mana taknya penasihat ekonomi negeri Selangor terlibat dengan video seks dengan pelacur China, lepas tu sokong pulak keselamatan Israel. Exco negeri, Elizabeth Wong pulak ada skandal dengan Hilmi sampai gambar "hutan" elizabeth Wong pon terdedah. Terbaru KETUA PENERANGAN NEGERI SELANGOR, USTAZ DR. Badrolamin ditangkap khalwat dengan ISTERI ORANG!

Di peringkat rakyat pulak, rumah-rumah urut semakin banyak, pelacuran berleluasa. Terbaru, sinar harian melaporkan semalam di Kajang, premis rumah urut diserbu oleh Polis bukan setakat ada pelacur, tapi siap tunjuk video lucah bagi rangsang pelanggan!

Rakyat negeri Selangor fikir-fikirkanlah, mereka tu semua berjawatan punyai gaji dan elaun di bayar guna duit rakyat negeri Selangor. Tapi mereka-mereka ni sedap-sedap buat maksiat...dan biarkan gejala-gejala maksiat berleluasa di negeri Selangor ini...PAS yang diharapkan perjuangkan Islam lelap dan senyap ditelan arus Anwar dan DAP walaupun menjadi sebahagian dari kerajaan negeri..

APA DAH JADI?

Sunday, February 26, 2012

SEBAB MAIN BINI ORANG JADIKAN HIJAU 2.0 GAGAL?

Kah..kah..kah...Padan la muka kau PKR...pakar nuklear PAS sendiri dah kata kilang di Lynas tu tak berbahaya, tapi degil, dengar jugak cakap si Puziah yang dapat degree nuklear dari tadika tu...last-last bala menimpa, ustaz Badrol Amin konon nak sertai Hijau 2.0 pergi buat aktiviti lain dengan bini orang dan kantoi..



Sape la nak himpun dengan kaki main bini orang hehehe..

TUKANG GELAR IMAM MAHDI MAIN BINI ORG?

Badrul Amin di samping 'Imam Mahdi'nya...

Kalau lah si tukang gelar Imam Mahdi kepada Anwar Ibrahim pon dikatakan sakau bini orang...apa la agaknya orang yang digelarnya tu? Sendiri fikir la...tapi selamba je dia nafi-nafi..dia ingat Majlis Agama Pahang tu boleh tipu-tipu plak ke?

Dia ni pernah gelar Datuk Dr Asri, mantan mufti Perlis sebagai bapak Setan..lepas tu main candle light vigil dan macam-macam lagi..nah sekarang balasan dari Allah sudah tiba untuknya...

Friday, February 24, 2012

KERAJAAN PAS KEDAH TUMBANG?

Apa nak jadi lah PAS ni...Allah dah beri kuasa untuk perintah Kedah nampaknya PAS sia-siakan..baru 3 tahun memerintah tapi huru-hara. Mereka dulu bising BN macam-macam masalah...tapi kiranya BN dah lama memerintah..biasalah kalau dah lama ada masalah tu perkara biasa..ini baru 3 tahun dah macam gini!

Ini berikutan keengganan 4 exco Kedah protes MB azizan razak dengan tak mahu hadir majlis perlantikan Exco Negeri kedah pada 28 Februari ini.


PAS kini sememangnya di ambang kehancuran. Mereka hanya nampak bising dan kuat dalam Harakahdaily sahaja. Secara realitinya PAS kini dalam keadaan paling huru hara.

Bukan senang nak maintain dengan kuasa diberikan rakyat...dulu masa jadi pembangkang senang la nak tuding itu tuding ini..sekarang bila dah jadi kerajaan..bukan pihak pembangkang je tuding jari...rakan-rakan separti pon tuding jari..

Adakah ini petanda PAS bakal berkubur di Kedah?

APALAH MAKNA BAIAH PAS KALAU..

Apa makna bai'ah PAS kalau:

1) Anwar sokong Israel Nik Aziz pon tak berani nak kondem, hanya kata terpulang pada Anwar untuk ikut pegangan PAS terhadap Israel..macam gitu aje?

2) PAS tak serius dalam menangani gejala murtad, padahal ia merupakan satu serangan terhadap akidah umat Islam, tapi orang yang memperjuangkannya pon PAS pecat

3) Anwar yang terlibat dalam skandal video seks pon PAS buat tak tau je..takde pon inisiatif untuk membuktikan beliau samada bersalah atau tidak..dengan hanya melabel ianya sebagai fitnah bukanlah satu pembuktian mengikut Islam pun..apatah lagi dengan hanya membiarkan ia berlalu sahaja seolah-olah bersubahat bersekongkol dengan pemimpin yang moralnya rendah.

4) Kebajikan rakyat di negeri-negeri yang PAS jadi pemerintah terabai, di Kelantan banyak janji-janji tak tertunai, tapi janji baru yang mereka bagi..macam munafiq je..

5) PAS dah gugurkan perjuangan mereka sekian lama iaitu untuk menegakkan negara Islam dan hukum hudud kerana mengikut telunjuk Anwar dan DAP..

SAMA-SAMA KITA FIKIRKAN..BAI'AH YANG MEREKA LAKUKAN ITU ADALAH UNTUK ISLAM ATAU HANYA UNTUK KUASA!

Wednesday, February 22, 2012

BUKTI BETAPA CELARUNYA DAP

DAP pernah kata begini..

Atas kapasiti apa yang dia kata dia selalu tolong Melayu entahlah..mungkin PAS faham kot apa DAP ni kata..

Tapi tak sampai dua bulan DAP melalui Lim Guan Eng dalam debat dengan Chua Soi Lek berkata begini pulak..

Ya..Lim Guan Eng tak setuju asyik-asyik orang Melayu saje jadi PM...nampak sangat la Anwar tu bakal DAP buang kalau Pakatan perintah Malaysia...jadi kalau isu PM Melayu pon DAP dah tak boleh nak terima..apa yang DAP kata dia sentiasa nak tolong Melayu?? Apatah lagi kalau orang Melayu DAP tak terima untuk jadi PM, siapa nak perjuangkan Islam? Lim Guan Eng kah? Mereka-mereka ini nampaknya cuba meliwat pemikiran orang Melayu..

Bukan orang lain cakap..anak dan bapak...nampak tak? Mereka sekeluarga pon dah weng semacam..

Jadi apa kenapa DAP jadi flip-flop macam ni? Nampaknya DAP juga dalam keadaan terdesak mengekalkan kuasa mereka untuk PRU akan datang..DAP dah macam cacing kepanasan kerana banyak janji-janji mereka tak dapat mereka tunaikan kepada rakyat..jadi bila dah jadi macam ni mereka pon merapu lah macam orang sewel...

Pakatan insya Allah berkubur tak lama lagi..

PAKATAN TAKOT ASAL BUKAN ANWAR IBRAHIM (ABAI)

Pakatan Haram begitu selesa pakai slogan ABU atau Asalkan Bukan UMNO. walaupun slogan yang mereka bawa tu sebenarnya boleh membawa impak yang buruk kepada orang Melayu dan Islam secara keseluruhannya. Bukan nak mengungkit, tapi UMNO sudah memperjuangkan banyak perkara untuk orang Melayu sampaikan orang-orang PAS seperti Nizar pon hantar masuk anak mereka ke MRSM. Begitu juga dengan anak-anak orang PAS dan PKR lain-lain dapat peluang lanjutkan pelajaran hasil kuota bumiputera yang diperjuangkan oleh UMNO sejak dari dulu lagi.

Tapi bila slogan ABAI atau asalkan ASALKAN BUKAN ANWAR IBRAHIM, pakatan mula rasa panas..mereka kata itu tak betol lah ape lah ini lah..sayang betol mereka dengan Anwar ye...Memang sah Pakatan HAMPAS!

PAS RELA JADI PUTAR ALAM ASAL ANWAR SELAMAT


PAS kira dah berada di tahap paling hina dalam sejarah. Kenyataan Anwar yang terang-terang memperakui keselamatan negara Israel dalam WSJ mereka hanya tutup sebelah mata. Lalu mereka salahkan kapal dagang yang berlabuh di West Port dan terus menuduh BN pro Israel hanya kerana kapal tersebut. Tetapi benarkah kapal tersebut kapal dari Zionis Israel?



Dua kapal tersebut berdaftar di Liberia. Bermakna ia bukanlah kapal Israel. Syarikat Zim memang ada kaitan dengan Israel..begitu juga dengan Intel, Facebook, Motorola dan sebagainya. Zim siap ada agent dan ofis di Turki (di sini)...padahal Anwar dikatakan selalu memuji Turki sebagai negara Islam contoh...amacam?

Bagaimana pula dengan organisasi National Endowment Department? Foundation For the Future?Konrad Adenauer Stiftung? Bukankah organisasi-organisasi ini selalu menaja Anwar dan aktiviti-aktivitinya?

Anwar juga berkawan rapat dengan Paul Wolfowitz sampai Anwar boleh bekerja di Foundation For The Future dan sampai boleh minta makwe Wolfowitz ditukar dari Bank Dunia dan bekerja dengan Anwar dalam Foundation tersebut?

Anwar dah banyak bukti jadi barua Yahudi Neo Con yang support Israel, tapi PAS masih tak mahu terima. PAS memang hampas..

Tuesday, February 21, 2012

BN PERLUKAN MAT SABU UNTUK PRU 13



Kalau baca tajuk posting ni macam tak percaya je kami boleh tulis tajuk macam ni...hahaah..kami sendiri pon tak percaya..

Tapi kenapa ya? Tengok video kat bawah ni..



Memang kita perlukan Mat Sabu dalam PAS..lagi ramai lagi bagus...hahahha...dia ingat dia bagus sangat la gi sokong komunis tu..tapi ternyata dia tersilap..itu pasal sampai sekarang Mat Sabu senyap je hahahah..tapi kengkadang berbunyi la jugak..bunyi macam kat bawah ni..



Bukan calang-calang orang ni..TIMBALAN PRESIDEN PAS tuuuu..

NIK AZIZ TAKDE MULUT KE?

Apasal Anwar yang sendiri bagi statement untuk Nik Aziz? Nik Aziz kenapa tak bagi statement terus lepas jumpa tu? Kalau macam ginilah isu Anwar sokong Israel dikira settle oleh PAS..nampak sangatlah PAS ni HAMPAS...atau Nik Aziz sudah dikunci mulutnya?

HANTU BONCENG 2

Filem Hantu Bonceng lakonan jelitawan Juliana Evans dan pelawak Zizan pernah mendapat sambutan yang amat luar biasa tak lama dulu. Namun sekuel hantu bonceng kali ini bakal meresahkan rakyat jelata...kerana hantu bonceng kali ini memang benar-benar hantu yang kuat menipu..

NIK AZIZ BAKAL COVER BAIK PUNYA?


Anwar nampaknya terdesak untuk cover balik kenyataannya di Wall Street Journal berkenaan dengan sokongannya terhadap keselamatan negara Israel. Ke sana ke sini Anwar pergi, sampai pergi jumpa Sheikh al-Qardawi...tapi satu kenyataannya tentang penentangannya terhadap Israel langsung tak keluar. Hari ini, dikhabarkan Anwar akan berjumpa Nik Aziz untuk menerangkan kenyataannya itu. Apa lah yang nak dikencingkan oleh Anwar kita tak pasti, tetapi apa pon yang Nik Aziz bakal kata kita harus faham ianya hanya ayat cover-up dari Nik Aziz untuk Anwar.

Damage has been done..bangkai gajah takkan boleh ditutup..itulah pepatah yang sesuai untuk Anwar. Sokongan terhadap Israel adalah satu isu yang terlalu besar kerana ia melibatkan bukan sahaja umat Islam di Malaysia, tetapi di seluruh dunia. Jika kenyataan menentang Israel pon Anwar tak boleh nak buat, apa tah lagi dalam memperjuangkannya belum tentu Anwar mahu buat.

Sudah-sudahlah Anwar...tak perlu lah diputar-putar kepala Nik Aziz tu lagi...rakyat sudah faham..Anwar memang konsisten dengan Neo con Yahudi Amerika..kalau tidak kenapa dia berkawan dengan Paul Wolfowitz, William Cohen dan sebagainya?..di antara orang-orang penting Amerika menjahanamkan Islam terutamanya di Timur Tengah ?Fikir-fikir kan lah

Monday, February 20, 2012

PAKATAN DAH LANCAR BERSIH 3?

Awal-awal lagi Pakatan haram dah jalankan Bersih versi 3..tapi kali ni bukan berhimpun pakai baju kuning kat tengah-tengah jalan, tapi dengan memBERSIHkan pegawai-pegawai yang telah mendedahkan penyelewengan dalam isu pasir di KSSB. Inilah ketelusan cara Pakatan haram...

MANA SATU SUPER IMPOSE?